Radović i Nikolić ponovo vodili Legiju do pobede

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.12.2016.
15:13
Izvor: Sportske.net

Tim iz Varšave ubedljiv u poslednjoj utakmici u 2016. godini, a srpski internacionalac Miroslav Radović upisao je gol i asistenciju u meču koji je obeležio Nemanja Nikolić svojim het-trikom.

legia.com/Jacek Prondzynski
legia.com/Jacek Prondzynski

Povezane vesti

Fudbaleri Legije iz Varšave upisali su drugu "peticu" za redom. Oni su na svom terenu, na oproštaju od svojih navijača u 2016. godini savladali ekipu Gornjika sa 5:0 u utakmici 20. kola poljskog šampionata.

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf Legije ponovo su bili Miroslav Radović i Nemanja Nikolić. Nikolić je bio trostruki strelac pošto je bio precizan u 5, 58. i 76. minutu. Kod drugog gola asistirao mu je Radović, koji se upisao u strelce u 20. minutu duela. Konačan rezultat Legija - Gornjik 5:0 postavio je Kasper Hamalainen u poslednjim trenucima susreta.

To je deseti trijumf Legije u Ekstraklasi, posle kojeg zauzima treće mesto na tabeli sa 35 boda, četiri manje od liderskog tandema Lehija - Jegjelonija. Ekipa iz Varšave nastupa i dalje u Evropi, a u februaru je očekuje dvomeč protiv Ajaksa iz Amsterdama u Ligi Evrope.

Miroslav Radović je tako već postigao devet golova od povratka u Legiju početkom septembra. On je uz dva pogotka madridskom Realu, bio i dvostruki strelac u duelima sa Pogonom i Pjastom, a mrežu je zatresao i protiv Krakovije i  Slaska. Nikolić je dao 13 golova.

Na redu je zimska pauza do 11. februara, kada će se Legija sastati sa Gdinjom u 21. kolu Ekstraklase.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 19.12.2016
16:48

P.P.S. I Kolarov i Radoja OUT, Fejsa nazad, a mozda bih ostavio Ivanovica ili Rukavinu mada nijedan bas ne uliva poverenje, a ako ih ne ostavim, to moze da pokrije Pejcinovic koji je vec tu, a setio sam se da bih o5 i Kacara voleo da vidim:-) Rajkovic (Jovanovic, Radunovic)- Basta, Spajic/Pejcinovic, Maksimovic/Nastasic (Rajkovic/Milunovic), Antonov (Obradovic)- Radovic/Zivkovic/Lazovic, Maksimovic/Kacar (Petrovic), Tadic (SMS), Matic (Fejsa), Ljajic (Sulejmani)- Mitrovic (Djurdjevic/Lazovic).

avatar
Monday, 19.12.2016
16:29

P.S. Da me ne biste pitali kojeg Lazovica jer se danas nista ne podrazumeva, pozvao bih obojicu i (samim tim) izbacio i Pavlovica i Pesica, sut sa spiska:-D

avatar
Monday, 19.12.2016
16:27

Nazalost, prekasno je za njega, a da je pameti, uradili bismo ovako: Radunovic, Basta, Spajic, Slobodan Rajkovic, Milunovic, Antonov, Radovic, Zivkovic, Lazovic, Nemanja Maksimovic, Petrovic, SMS, Ljajic, Sulejmani, Djurdjevic- IN, Stojkovic, Rukavina, Ivanovic, Dusko Tosic, Stefan Mitrovic, Vukovic, Mladenovic, Zoran Tosic, Ignjovski, Milivojevic, Gudelj, Markovic, Kostic, Katai, Pavlovic/Pesic- OUT. Muslin- OUT.