Radomir Antić za ''Sportske'': ''Barsi najviše nedostaje Buskets, 'El klasiko' odlučuje vezni red!''

Autor: Milovan Longinov
subota 03.12.2016.
12:26
Izvor: Sportske.net

Radomir Antić smatra da ni ovaj put nema favorita u predstojećem ''El klasiku'', ali da Real Madrid u povoljnijem momentu dolazi na Kamp nou.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

U ekskluzivnom intervjuu za Sportske.net, Radomir Antić je i ovaj put najavio duel između Barselone i Real Madrida, dva njegova bivša kluba.

Mister Antić, kao što znate, živi u Madridu i tvrdi da u prestonici Španije, vlada odlično raspoloženje i da se pored Kristijana Ronalda ističe još jedno veliko ime.

Kao što smo već pisali, u odsustvu Tonija Krosa i Gereta Bejla, očekuje se da startne pozicije zauzmu Mateo Kovačić i Lukas Vaskez, dok će Barselona s druge strane biti u najjačem sastavu.

Međutim, Radomir Antić smatra da igrački kadar ne mora da bude od presudnog značaja u ovom momentu.

U ovom trenutku, dan pred ''El klasiko'', deluje da je sve na strani Reala - forma, bodovna prednost, kao i Barsina rezultatska kriza. Koliko to ima uticaja pred jedan ovakav meč?

''Real ima šest bodova više, pod manjim je pritiskom i to mu daje slobodu da mirnije uđe u ovaj meč. U svakom slučaju, Real je pod daleko manjim opterećenjem. Madriđani su do ove prednosti došli uz preko 10 povreda od početka sezone, stoga ovaj niz od 31 meča bez poraza još više dobija na značaju. Mislim da je ovo utakmica koja najviše obećava kad je fudbal u pitanju, igra u najboljem ambijentu, za mene je to posebno važno, jer to sve utiče na jedan spektakl''.

Barsa Real

Zinedin Zidan ne može da računa na Krosa, Bejla, dok se Kasemiro koji je bio ključan u prošlom ''El klasiku'' tek oporavio od povrede. Kako Zidan bez njih može da ponovi uspeh iz prošle sezone kada je pobedio na Kap nou? Odnosno, mogu li Kovačić i Lukas Vaskez da defanzivnom igrom zatvore Barsine bokove?

''Mislim da Lukas Vaskez može mnogo da pomogne Karvahalu da smanje uticaj Nejmara, koji je od velikog značaja u igri Barselone. Bejl je igrač koji bi na velikom terenu Kamp noua mogao da bude najopasniji, naročito što Albu muče povrede ove sezone, i to je veliki hendikep za Zidana. Činjenica da imaju šest bodova više u odnosu na Barselonu, Zidanu i njegovoj ekipi daje i slobodu da probaju da iznenade svog rivala, a Real ima dovoljno dobre igrače i bez Bejla i Krosa, da svako od njih može da napravi razliku''.

S druge strane, Luis Enrike je u problemu, barem tako pokazuju rezultati i igra ove jeseni. Koliko je za njega važan povratak kapitena Andresa Inijeste?

''Barselona ima dosta problema sa povredama ove sezone, i to se oseti u njenoj igri. Povratak Andresa Inijeste je izuzetno važan, ali govorimo o igraču koji je šest nedelja bio van terena i pitanje je da li će biti spreman da igra od prvog minuta, a videli smo na prethodnim mečevima da Barselona ima problem sa timovima koji je napadnu i žele posed. Tri meča na kojima je rival napao visoko i želeo posed lopte, Barselona nije umela da pronađe način da dođe do svoje igre - Mančester siti, Sevilja i Real Sosijedad su im napravili mnogo problema, a to su bile tri utakmcie u kratkom vremenskom razdoblju.

Inijesta Iniesta

Mnogi smatraju da je Barselona ove sezone previše predvidiva u svojoj igri i da previše zavisi od Mesija. Šta bi mogao da bude plan B, ako Barsu ne krene kako treba?

''Ne vidim da plan B izuzima trio MSN u špicu, pre mislim da će plan B biti u veznom redu, odnosno da će Luis Enrike tu nešto pokušati da promeni. Takođe, više vidim Pikea koji će biti plan B, ali to nije nasjajnije rešenje na meču sa Realom koji u napadu ima Ronalda i Benzemu''.

U slučaju eventualnog poraza od Reala, da li bi vas iznenadila odluka uprave Barselone da otpusti Luisa Enrikea, s obzirom da ste upravo i Vi usred zime preuzeli ekipu usred zime, januara 2003. godine?


Sada je situacija u klubu potpuno drugačija, Barsa ima stabilnost. Mislim da Luis Enrike ima veliko poverenje ljudi iz kluba i svojim ponašanjem i rezultatima u prethodne dve i po godine. On je osvojio toliko titula, i nemam dilemu da li treba i da li će ostati na klupi Barselone. Poznajem ga dobro, on je bio moja želja i pojačanje u Real Madridu kada je došao iz Hihona i znam da poseduje sve vrline koje treba da ima čovek na klupi Barselone.

Spain Soccer La Liga

Ipak, ispostavilo se da je Barselona prethodnog leta podbacila sa pojačanjima koja nisu malo plaćena?


Da, to je najvažnija stvar. Pojačanja ove godine nisu na nivou Barselone, jedini igrač koji je pokazao da je pravo osveženje je Samjuel Umtiti. Ostali nisu pokazali da su na nivou Barselone, a dovedeni su upravo da budu sveža krv i adekvatna konkurencija.
Takođe, moram da dodam da je Barsin najveći problem forma i fizička sprema Serhija Busketsa, jer ima problema sa pubičnom kosti i to se oseti u njegovoj igri. Barseloni je neophodna njegova mirnoća da bi sprovodila svoju filozofiju i odsustvo njegove forme je veliki gubitak Barse ove jeseni.

Ko bi mogao da bude čovek odluke u Barseloni, a ko u Real Madridu?
 

Toliko kvaliteta ima na utakmici, svi imaju svoju šansu, a inspiracija je veliki kvalitet za pojedinca. Da li će to biti Mesi, Nejmar ili Suarez ili Ronaldo, to je nemoguće pretpostaviti. Takođe, želim da dodam da se pored Ronalda, u Madridu najviše spominje Luka Modrić, kao mogući čovek odluke, ako bude dirigovao utakmicom kao što ume. U svakom slučaju, čiji vezni red bude uspešniji, taj tim će biti u prednosti. Ostaje nam da uživamo u najvećem spektaklu na svetu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja #47
Saturday, 03.12.2016
14:35

Koji vezni redovi kad su osim Inijeste koga već vreme polako gazi, a i izlazi iz duže povrede igrači oba vezna reda bar za klasu slabiji od Neimara, Mesija, Suareza, K.Ronalda i Bejla. Pitao se nekada vezni red Barselone sa Ćavijem i starim Inijestom, a sada Rakitić samo protiv slabijih klubova može da nadomesti Ćavija inače u duelima protiv najjačih ne može, Gomeš je totalni promašaj i zbog profila i zbog nekvaliteta i dan danas se krstim kada se setim da je plaćen 30-35M €. Real se već duže vreme u duelima sa Barselonom oslanja -samo- na K.Ronalda i od skora na Bejla jer oni protiv Barselone mogu: iz prekida i glavom i direktno iz slobodnjaka, mogu glavom iz igre, mogu iz kontrnapada, mogu i iz pozicionog napada šutem iz daljine itd. Real je upravo na ove načine rešavao derbije, nisam video da je vezni red tu bio presudan. Vezni red Reala je nekada i mogao da pomogne ako bi zaustavio Ćavija i Inijestu, sada se pitaju napadači, pogotovo što bekovi obeju ekipa nisu defanzivno toliko kvalitetni da bi zaustavili napadače.

avatar
HHadzimontagic
Saturday, 03.12.2016
13:44

Barsa ce uvijek biti Favorit, to kladionice pokazuju. Jedino ako Dalibor stavi par Miliona na Real, pa ozbiljno uzdrma kladionice, pa sledeci put izjednace kvote.

avatar
Don Andres
Saturday, 03.12.2016
13:38

apsolutno je u pravu za buskeca. neprepoznatljiv je. tesko je igrati bez njega i inieste. valjda ce i on malo zivnuti sa iniestinim povratkom. kad sam kod veznog reda i rakitic je definitivno za klupu. valja probati sa rafinjom nego eto izgleda on uopste nije u protokolu za real.

avatar
ixyco96
Friday, 02.12.2016
19:06

ako cemo realno,ako je jedan igrac bitan,onda je to Andres Iniesta,Barsa je predhodnih nekoliko utakmica igrala bez njega, a igrali su Messi,Neymar... i opet nista. Iniesta je tu mozak operacije koji ce pokusati da zadrzi loptu u posedu,jer on najbolje zna kako se to radi.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 02.12.2016
22:36

Nije to bitno.Ni Iniesta iz najboljih godina ne bi mogao drasticno nista da promeni.Ne moze on da natera ostale igrace u veznom redu da se krecu,niti da nauci Rakitica (Buskeca) da primi i prosledi loptu sto je ovaj ocigledno zaboravio.Problem je sistemski i on se tice trenera,tako da popravka moze da se dogodi jedino smenom na toj poziciji.

avatar
P. S.
Friday, 02.12.2016
17:52

Vezni red i jeste najčešće odlučivao o pobedniku, što je i bio razlog zbog koga je Real uglavnom gubio El Klasike poslednjih godina. Ako i ovaj put vezni red bude odlučivao onda je pobednik zapravo već i odlučen, jer Barsa trenutno uopšte i nema vezni red, pa je nebitno kakav će biti Realov, ko će u njemu igrati itd.

avatar
koma73
Friday, 02.12.2016
16:43

Gde radi ovaj vrhunski trener? Vidim da zna znanje

avatar
Misosesic
Friday, 02.12.2016
19:40

A gdje ti radis i sta si postigao u zivotu?

avatar
Misosesic
Saturday, 03.12.2016
19:14

Onda je tvoj najveci uspeh u zivotu to sto si savladoa koristenje googl-a ako sam dobro razumio?

avatar
Mr Tixma
Saturday, 03.12.2016
00:42

Covek je u godinama, a dovoljno je radio i kao igrac i trener da sada moze da uziva. Jedini covek ikad koji je vodio tri najveca spanska kluba. Napravio cuda sa Saragosom i Ovijedom, Real vodio kratko,ali su optustili ga zbog ''neatraktivnog fudbala'' u situaciji kad je bio prvi na tabeli. Njegov naslednik na klupi prokockao prednost. Dosao u Barsu u najtezem trenutku u novijoj istoriji, kad su bili 3 boda od opasne zone, kondolidovao ih i doveo do evrope. Digao je SRBIJU na noge, a ono sto je uradio sa Atletikom je kruna karijere i nema potrebe da se opisuje. DA, RADOMIR ZNA ZNANJE. Pozdrav, svako dobro.

avatar
koma73
Friday, 02.12.2016
20:06

Valjda te je učiteljica naučila da na pitanje ne odgovaraš pitanjem? Inače, ne treba odgovor, našao sam na GOOGLE da ne radi nigde pošto je otpušten iz Kineskog drugoligaša.

avatar
Los Vikingos
Friday, 02.12.2016
16:26

Reala ove sezone jako muce povrede ali i pored toga uspeli smo da na 32 utakmice za redom ostanemo neporazeni. To govori koliko imamo jaku klupu. Uz svo duzno postovanje prema protivniku, rekao bih da Barsa ne moze da se pohvali kada je klupa u pitanju. Nema Inijeste, nema Bejla. Bice veoma zanimljivo kako ce sutrasnja tekma izgledati, jasno je rekao Antic, ko bude imao bolji vezni red taj ce pobediti. Ovo je dobra sansa da pobegnemo na +9 ali i ako izgubimo bice to lekcija da se ne opustamo u narednim tekmama. Zelim samo da bude fer i korektno sudjenje pa neka bolji pobedi :-)

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 02.12.2016
22:37

MIslim da ce Iniesta igrati.

avatar
Nikolaus
Saturday, 03.12.2016
14:33

I da igra Inijesta,pitanje je u kakvom ce stanju biti,ipak covek nije igrao 6 nedelja cini mi se.

avatar
MultiMagic
Saturday, 03.12.2016
02:58

Hoce sigurno samo je pitanje da li od pocetka ili ce uci u drugom poluvremenu, zavisi koliko je spreman.

avatar
Petar Pan
Friday, 02.12.2016
16:16

Ovde sve zavisi od raspolozenja Mesija , ako bude raspolozen nema te taktike , niti odbrane koja moze da ga sacuva .

avatar
Toni Kroos
Friday, 02.12.2016
15:32

Ovde sve zavisi od strategije! Ako Real uradi ono sto je radio Sosijedad (visok i jak presing) onda je sve u rukama Reala a ako se povuku i cekaju kontre,onda je sve na igracima Barselone!

avatar
P. S.
Friday, 02.12.2016
18:09

Nemoj biti smešan, pa moja davno pokojna baba da je i živa i da je gledala makar i par poslednjih utakmica Barse sigurno bi igrala visoki presing, čime bi u prvih 15-20 min. obezbedila svom timu bar 2-3 zicera nakon dodavanja Ter Stegena (pardon, ispucavanja), 5-6 kornera, 10-ak auta i bar 2 slobodnjaka sa 18-20 m, što u prevodu znači sigurno vođstvo od 2:0. O odbrani bi verovatno razmišlala u poslednjih 20-ak minuta utakmice, kada joj se igrači umore, a na semaforu stoji recimo 3:1 za njen tim.

avatar
Nikolaus
Friday, 02.12.2016
15:21

Ova utakmica može da prelomi sezonu,kao i uvek.Šta god da bude,uživajte,jer znam da ja hoću.Pozdrav za navijače Barse i Reala.

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 02.12.2016
16:18

Kaga pozdravljas,pravi navijaci Reala i Barse zive u Barseloni i Madridu.

avatar
MultiMagic
Saturday, 03.12.2016
03:05

Navijaci zive svuda po svetu, sta smo onda mi ovde u Srbiji ili bilo gde van Spanije ako ne navijaci ?

avatar
Dušan Živanović
Friday, 02.12.2016
23:18

Taman kad sam mislio da si napisao sve glupo što imaš u repertoaru...

avatar
Misosesic
Friday, 02.12.2016
19:44

Sta definise pravog navijaca?Koliko onda Real i Barsa imaju navijaca 3-4 miliona?Kako ti samo smislis takva pitanja?