Radio je u Barsi, Bajernu i Arsenalu, sada preuzima Volfsburg!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 27.02.2017.
12:30
Izvor: Sportske.net

Nakon loše serije ceh je platio Ismael, a sada su "Vukovi" dobili novog šefa struke.

EPA/ANDREAS GEBER
EPA/ANDREAS GEBER

Povezane vesti

Kako prenosi nemački "Kiker" novi trener Volfsburga je Andrijs Jonker.

Ovaj stručnjak iz Holandije nema puno iskustva u samostalnom predvođenju klubova, ali ima bogato iskustvo iza sebe, kako je tokom svoje trenerske karijere radio kao pomoćnik u Bajernu, kao i u Volfsburgu koji sada preuzima, a do nedavno je bio i šef fudbalske akademije Arsenala.

Jonker je najpre radio u omladinskim kategorijama Holandije, potom je radio kao asistent u Folendamu, da bi 1999. preuzeo i mesto šefa struke u tom timu.

Na toj poziciji se zadržao godinu dana, vratio se na tri godine u stručni štab omladinske selekcije "Oranja", da bi jednu sezonu u tom periodu proveo i kao jedan od pomoćnika Luju van Galu u ekipi Barselone.

Radio je potom kao šef struke u MVV Mastrihtu, da bi potom bio asistent, kasnije i glavni trener u Viljemu drugom, da bi od 2009. do 2011. bio ponovo u stručnom štabu Luja van Gala, ovoga puta u ekipi minhenskog Bajerna.

Kada je van Gal napustio kormilo "Bavaraca", Jonker je kratko vršio i ulogu v.d. trenera na "Alijanc Areni".

Potom je bio prvi trener rezervne ekipe Bajerna, da bi od 2012. do 2014. bio pomoćnik Feliksu Magatu u redovima tima sa "Folksvagen arene".

Poslednji angažman imao je u Arsenalu, gde je radio kao šef fudbalske akademije "Tobdžija".

"Vukovi" su trenutno 14. na tabeli Bundeslige sa samo dva boda više od prvog tima ispod crte, videćemo da li će Jonker moći da ih zadrži u elitnom rangu, gde je klubu kakav je Volfsburg svakako i mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al(a)din
Monday, 27.02.2017
14:38

Bice ovo dobar trener. U Bayernu, dok je vrsio duznost trenera je bio odlican. Pobedjivali su se velikim rezultatom rivali. 5-1 Leverkusen, 4-1 Salke i Sankt Pauli 8-1.