Puni džepovi posle istorijskog uspeha - Vlada Makedonije nagradila reprezentativce

Autor: Beta Beta
sreda 12.10.2016.
17:49
Izvor: Beta

Vlada Makedonije odlučila je danas da mladu fudbalsku reprezentaciju nagradi sa 4.200.000 denara (oko 70.000 evra) za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Kako je saopštila vladina pres služba, povodom tog uspeha fudbalere i struči štab nacionalne selekcije do 21 godine primio je premijer Makedonije Emil Dimitrev, koji je im je rekao da je ta novčana nagrada "simboličan čin zahvalnosti i podrška države za njihov sportski rezultat".

Mlada reprezentacija Makedonije, predvodjena selektorom Blagojem Milevskim, prva je fudbalska selekcija te zemlje koja se plasirala na neko veliko takmičenje.Fudbalski savez Makedonije (FFM) obećao je mladoj reprezentaciji nagradu od 200.000 evra ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Prema nezvaničnim informacijama portala Novatv.mk, Upravni odbor FFM  će na prvoj narednoj sednici odlučiti da li će biti nagrađeni sa obećenih 200.000 evra ili će nagrada biti povećana.

Mladi makedonski reprezentativci prošetali su danas centrom Skoplja i prošli kroz trijumfalnu kapiju "Porta Makedonija", a primio ih je i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija Makedonije za igrače do 21. godine zauzela je prvo mesto u Grupi tri, ispred Francuske, Islanda, Ukrajine, Škotske i Severne Irske.

Na Evropsko prvenstvo plasirali su se i Češka, Italija, Portugal, Danska, Švedska, Nemačka, Slovačka i Engleska.

Plasman u Poljsku kroz baraž pokušaće da obezbede Srbija, Španija, Austrija i Norveška.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke