PSŽ zauzeo čelo tabele!

Autor: Boban Filipović
subota 21.02.2015.
18:54
Izvor: Sportske.net

Branilac titule prvaka Francuske slavio protiv Tuluza na 'Parku Prinčeva' i prenoćiće kao prvoplasirani tim Lige 1, budući da Lion i Marsej svoje mečeve 26. kola igraju sutra.

Beta/AP Photo/Jacques Brinon
Beta/AP Photo/Jacques Brinon

Povezane vesti

Najzaslužni za 14. prvenstvenu pobedu 'Svetaca' u tekućoj sezoni bio je mlađani Antoan Rabio, koji je danas protiv Tuluza u trijumf svoje ekipe usadio dva gola.

Pari Sen-Žermen je poveo u 27. minutu, Pastore je probio po desnom boku, zavrnuo u sredinu, Zlatan Ibrahimović je maestralno, petom, odigrao za Rabioa - 1:0.

Blanova ekipa s minimalnom prednošću odlazi na odmor, ali već posle dva minuta igre u nastavku prednost je duplirana.

Rabio je ponovo bio strelac, ovog puta nakon asistencije Havijera Pastorea, koji je napravio dar-mar po desnom krilu.

Gosti smanjuju prednost šampiona Francuke u 51. minutu preko rezerviste Ben Jedera, ali pitanje pobednika rešava kapiten 'Svetaca' Tijago Silva golom postignutim glavom posle prekida 15-ak minuta pre kraja za konačnih 3:1.

Dvojica Srba su su bili starteri u ekipi Tuluza, Uroš Spajić je odigrao ceo meč, Aleksandar Pešić je zamenjen odmah posle trećeg gola PSŽ-a. Pavle Ninkov i Dušan Veškovac su ostali na klupi za rezerve.


 
Sa ova tri boda Parižani idu na čelo tabele, da li će tu i ostati zavisiće od Liona i Marseja, koji svoje utakmice 26. kola igraju sutra.

Tuluz je prvi iznad crte, pašće u zonu ispadanja ako Evijan večeras na svom terenu dobije Lorijen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke