PSŽ u 1/2 finalu Kupa!

Autor: Boban Filipović
sreda 02.03.2016.
23:49
Izvor: Sportske.net

'Sveci' eliminisali Sent Etjen, u borbu za trofej Kupa ulaze još Lorijen i Sošo, četvrti polufinalista se čeka.

BETA/AP Photo/Jacques Brinon
BETA/AP Photo/Jacques Brinon

Povezane vesti

Pari Sen-Žermen je uspešno prebrodio neugodno gostovanje u Sent-Etjenu i obezbedio plasman u polufinale francuskog kupa.

Edison Kavani je doveo Parižane u vođstvo u 12. minutu meča, Urugvajac je rutinski zatresao mrežu Rufijea na asistenciju Zlatana Ibrahimovića.

U 35. minutu meča prednost 'Svetaca' je duplirao Markinjoš, ovog puta je Kavani bio u ulozi asistenta.

Do odlaska na odmor 'Zeleni' su uspeli da smanje na 1:2, Ejserik je bio precizan sa 'kreča' i ostavo nadu svom timu da u nastavku može do preokreta.

Nada Sent Etjena je postojala do dusijske nadokade, kada ju je raspršio rezervista gostiju Lukaš Moura za konačnih 1:3. Brazilac je sve rešio pet minuta pošto ga je Blan uveo u igru umesto Kavanija.

Nešto ranije, plasman u 1/2 finale obezbedili su Lorijen i Sošo.

Lorijen je ubedljivo savladao Gazelek Ažaksio pred svojom publikom, bilo je 3:0, strelci su bili Filipoteo, Bartelme i Paje.

Lorijen će se boriti za finale sa šampionom Francuske.

U Sošou je bilo dosta neizvesnije, domaćin je izašao kao pobednik tek posle produžetaka.

Reguralan deo utakmice završen je rezultatom 1:1, Žile je doveo 'Kanarince' u vođstvo već u 5. minutu meča, a produžetke je obezbedio Sao, golom u 87. minutu meča.

Psihološka prednost u 'ekstra tajmu' došla je do izražaja, Sise je doneo Sošou prednost u 98. minutu, a Sao je svojim drugim golom u prvom minutu drugog produžetka otvorio vrata polufinala. Adrijan je u 116. minutu smanjio na 3:2 i doneo dramu u finišu, ali promena rezultata više nije bilo.

Poslednji polufinalista francuskog kupa i rival Sošoa biće poznat sutra nakon duela između petoligaša Granvila i Olimpika iz Marseja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke