PSV brojao do sedam, Lokadija do četiri

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 24.09.2017.
14:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri PSV Ajndhovena slavili su na gostovanju u Utrehtu.

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Izabranici Filipa Kokua bili su više nego dominantni na gostovanju Utrehtu u okviru šestog kola Eredivizije, kako su slavili sa 1:7 (1:2).

Poveli su golom Jirgena Lokadije u 15. minutu, a samo šest minuta kasnije Labjad je poravnao rezultat.

Ispostavilo se da je to bilo sve što je Utreht imao da pokaže na ovoj utakmici, "Filipsovci" stižu do nove prednosti u 40. minutu preko Irvina Lozana, a onda je u drugom poluvremenu krenula rapsodija PSV-a.

Nakon samo četiri minuta igre u nastavku, Lokadija postiže svoj drugi gol na susretu, a u 68. minutu uspeva i da kompletira svoj het trik.

Bilo je više nego jasno da će ekipa iz Ajndhovena odneti sve bodove sa gostovanja na "Galgenvard" stadionu, ali se nije slutila potpuna katastofa Utrehta.

Ipak, u 80. minutu, jedanaesterac za PSV najavio je takav epilog, Van Ginkel je bio precizan sa kreča, gosti su poveli sa 1:5.

Samo četiri minuta kasnije, nevolje Utrehta postaju još gore, Trupe je zaradio direktan crveni karton, nakon samo 13 minuta provedenih na terenu.

Nemilosrdni PSV je to iskoristio, Trupe je skrivio jedanaesterac koji je Lokadija pretvorio u gol, a u poslednjem minutu regularnog dela utakmice, Bergvijn je postavio konačnih 1:7.

Nakon šest odigranih kola PSV je na čelu tabele sa 15 bodova, deluju kao najozbiljniji kandidat za osvajanje titule u Holandiji, dok je Utreht sada na devetom mestu sa devet osvojenih bodova. Treba dodati i da je Utreht u prvih pet kola primio šest golova, a samo danas su kapitulirali u sedam navrata.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke