Prvotimac Bajerna, a ima platu kao prosečan Srbin!

Autor: Janko Glavonjić
petak 12.09.2014.
11:29
Izvor: Sportske.net

Đanluka Gaudino je mladi reprezentativac Nemačke, koji je debitovao za prvi tim Bajerna. Ipak, 17-ogodišnji vezni fudbaler i dalje nije dobio povišicu koju je očekivao.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Gaudino ima 17 godina, iako je očito poreklom Italijan, njegov otac, koji je ujedno i fudbalski menadžer, se preselio u Nemačku, pa je Đanluka rođen i odrastao u zemlji svetskih prvaka.

Prošao je sve selekcije Bajerna, kao i mlade nemačke reprezentacije i dogurao je i do prvog tima Bajerna, do sada je nastupio samo jednom u Bundesligi, ali ima vremena za mladog veznog igrača.

Ipak, ono što je zanimljivo je činjenica da je Gaudino najverovatnije najslabije plaćeni fudbaler koji je debitovao za prvi tim nekog top kluba u Evropi.

Verovali ili ne, ovaj tinejdžer prima svega 250 evra mesečno! Naravno, reći ćete, šta će više detetu od 17 godina više novca, ali u današnjem fudbalu, kada i tinejdžeri potpisuju basnoslovne ugovore (setite se koliku platu ima Šo u Junajtedu), ovo je baš kuriozitet.

Naravno, Gaudino još uvek nije potpisao novi ugovor sa Bajernom, a ovaj je zapravo "stipendijski", koji mu ističe na kraju ove sezone. Pošto je već debitovao na prvi tim, ne verujemo da će ga Bajern "ispustiti" tek tako i očekujemo da mu uskoro ponudi "pravi" ugovor.

Ne propustite