Provala godine, Valensija mora da uči engleski!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.09.2014.
10:36
Izvor: Sportske.net

U danu kada su oči sveta uprte u novi Junajted koji sa svim pojačanjima mora da stigne do prvog trijumfa u PL, iz Engleske stiže vest koja će mnoge nasmejati!

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Van Gal smatra da španski kontingent, odnosno fudbaleri koji govore drugim najrasprostranjenijim jezikom na svetu, moraju da nauče bolje engleski kako bi lakše komunicirali na terenu.

Zbog toga De Hea, Roho, Falkao, Erera, Di Marija moraju dva puta nedeljno da uče engleski, a na časove će i Antonio Valensija!

Vest je izazvala provalu smeha u Engleskoj, Ekvadorac je na ostrvu od 2006. kada je stigao u Vigan. Tri sezone kasnije preselio se u Mančester Junajted.

Valensija neće ići sa ostalima na časove, već će imati posebnog profesora kako bi usavršio direktnu komunikaciju. Poznato je da je ovaj fudbaler veoma povučen i da nikada za osam godina nije dao intervju na engleskom jeziku. Ni Ser Aleks, ni Mojes ga nisu pritiskali, ali očigledno da Van Gal ima druge namere.

Jedini od igrača kojima engleski nije prvi jezik, a koji zadovoljava Van Galove standarde, je Huan Mata koji je, kada i De Hea stigao u Englesku. Ali za razliku od zemljaka, standardnog čuvara mreže, on bolje govori engleski.

"Đavoli" danas dočekuju KPR, pobeda je imperativ protiv Hari Rednapa i Rija Ferdinanda. Imaju samo dva boda nakon tri meča, a pitanje svih pitanja je ko će početi meč.

Za sada nema naznaka šta će Van Gal učiniti, prema nekim informacijama, Falkao će ipak biti na klupi, ali će Roho i Blind zaigrati od početka. Povređen je Džons, u prvu postavu će Džoni Evans, uz Roha i Blinda, u defanzivnoj liniji. Šo se oporavio, pojačanje iz Sejntsa će levo, desno ide Valensija, u sredini će biti Flečer i Erera.

Di Marija će igrati ofanzivnije nego u prethodnim mečevima, iza Runija i Van Persija.

De Hea,
Blind, Evans, Roho,
Valensija, Flečer, Erera, Šo,
Di Marija, Van Persi, Runi.

Povređeni su Jang, Kerik, Felaini, Smoling, a izgleda da Mata počinje na klupi, što će samo pojačati glasine da Van Gal namerava da ga proda.

Meč na "Old Trafordu" počinje u 17 časova, jedina je utakmica dana u PL, sutra kolo zatvaraju Hal i Vest Hem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke