Problemi u Junajtedu, Runi opet u vezi?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.04.2015.
16:05
Izvor: Sportske.net

Sigurno je da će Mančester Junajted u derbi meč protiv Čelsija ući "osakaćen" neigranjem četvorice fudbalera, ali i pored toga Van Gal se nada dobrom rezultatu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Šest u nizu je vezao Mančester Junajted, prema rečima Žozea Murinja, ušao je u borbu za titulu.

Upravo je forma Mančester Junajteda ono u šta se najviše uzdaju navijači ove ekipe, uprkos brojnim povredama i suspenzijama zbog kojih "Đavoli" neće biti u punom sastavu pred veoma bitnu utakmicu na "Bridžu".

Najviše problema Luj Van Gal će imati na poziciji zadnjeg veznog, jer ne postoji fudbaler kome je to prirodna pozicija u Mančester Junajtedu a da može da odigra meč protiv Čelsija.

Fil Džons, koji može da odgovori zadacima na ovoj poziciji, zadobio je povredu članka, baš kao i Dejli Blind, dok je Majkl Kerik takođe odsutan zbog povrede.

Ništa bolja situacija nije ni sa Markosom Rohom, koji takođe nije u stanju da se suprostavi ekipi Žozea Murinja.

Ako uzmemo u obzir da će Džoni Evans propustiti i ovu utakmicu zbog suspenzije, onda je jasno da će Van Gal imati dosta problema da sastavi tim.

Engleski mediji napominju da postoji mogućnost da defanzivnog veznog zaigra i Vejn Runi, a da će na poziciji levog beka skoro sigurno početi Luk Šo. Pored toga, na poziciji napadača ćemo gledati skoro sigurno Radamela Falkaa, možda je ovo prava prilika da pokaže zašto je doveden u Mančester Junajted.

Dobre vesti za navijače Mančester Junajteda jesu to što je sa ekipom počeo da trenira Robin Van Persi.

"On je druga priča, ovo je tek prva nedelja da on radi sa nama. Ipak, možda ćemo morati da razmislimo i o njemu.", rekao je Van Gal.

Van Gal je nastavio i o šansama njegove ekipe protiv Čelsija.

"Igraju kod svoje kuće, ali mislim da bi bili veoma zadovoljni i sa bodom. Ipak, oni žele da pobede Mančester Junajted i mi želimo da pobedimo njih, jedino je pitanje koliko dugo igrači mogu da budu disciplinovani.", završio je Van Gal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke