Primera - Probudili se "Lavovi"

Autor: Boban Filipović
nedelja 01.02.2015.
14:28
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletik Bilbaa ostvarili su prvi trijuf u domaćem šampinatu posle više od dva meseca, pošto su danas kao gosti slavili protiv fenjeraša Levantea.

Beta/AP Photo/Pavlo Palamarchuk
Beta/AP Photo/Pavlo Palamarchuk

Povezane vesti

Prvi meč nedeljnog prodgrama 21. kola španske Primere na odigran je u matine terminu na stadionu 'Sijudad de Valensija', na megdan su izašle ekipe koje čekaju na prvenstvenu pobedu još od novembra prošle godine.

Atletik Bilbao je izašao kao pobednik iz duela sa Levanteom, Baski su trijumfovali rezultatom 2:0, najzaslužniji za trijumf bio je iskusni napadač Aric Aduric.

Osim prečke koju je pogodio Iker Muniain u uvodnim trenucima meča, u prvom poluvremenu se nije desilo ništa bitno pomena.

Međutim, na samom startu drugog dela igre gosti iz Baskije dolaze u vođstvo.

De Markos je centrirao sa desnog boka do Adurica, ovaj 'okreće' svog čuvara i šalje neodbranjiv udarac ka golu Levantea, golman Dijego Moreno je prinuđen da izvadi loptu iz mreže.

Susaeta, čiji je ulazak u igru na poluvremenu uneo dosta živosti u igru 'Lavova', je već u narednom napadu opasno zapretio, čini se da je njegov udarac prešao gol-liniju Morenovog gola, ipak, sudija nije ponovo pokazao na centar.

Samo pet minuta kasnije i Muniain je mogao da duplira prednost, ali je njegov pokušaj glavom ide pored gola.

Domaćin nije niijednom ozbiljno zapretio, Đordi Ćumetra je u 76. minutu širio ruke i tražio penal u protivničkom šesnaestercu pošto je bio ometen da bolje šutira ka golu Iraizoza nakon jednog kontakta sa svojim čuvarom, želja mu nije uslišena.

Konačno, u poslednjim trenucima regularnog dela utakmice Aduric svojim drugim golom rešava pitanje pobednika nakon divne asistencije Susaete. Sjajna egzekucija 34-godišnjeg napadač Bilbaa za konačnih 0:2.

Golove pogledajte OVDE.

Zanimljivo, Baski su i u prvom delu sezone trijumfovali protiv današnjeg rivala. Na novom 'San Mamesu' bilo je 3:0.

Atletik Bilbao se ovim trijumfom probio na 11. mesto na tabeli, dok Levante ostaje zakovan za samo dno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke