Primera - Kiša golova i iznenađenje na "Mestalji"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.08.2016.
23:56
Izvor: Sportske.net

Zavesa na prvo kolo španske Primere spuštena je na "Mestalji" gde je viđen pravi "vatromet" i pomalo iznenađujuć rezultat.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Poslednja utakmica prvog kola španske Primere odigrana je večeras na "Mestalji" gde su fudbaleri Valensije ugostili ekipu Las Palmasa.

Gosti su slavili rezultatom 4:2 (3:2) a junak utakmice bio je hrvatski internacionalac Marko Livaja koji je postigao prvi i četvrti gol u trijumfu Las Palmasa.

Valensija je preko Santija Mine stigla do prednosti već u 6. minutu što je bio nagoveštaj da će domaćin lako stići do čitavog plena, ali se na kraju prvi utisak pokazao pogrešnim.

Svega 25 minuta bilo je dovoljno Las Palmasu da stigne do potpunog preokreta i da povede sa dva gola prednosti. Marko Livaja je najpre glavom šutirao u 16. minutu i poravnao na 1:1 a već u 24. minutu Viera je iz penala doneo prednost gostima.

Treći gol za Las Palmas pao je u 31. minutu na gotovo identičan način kao i prvi samo što se ovoga puta u ulozi realizatora našao Kevin Prins Boateng, debitant u španskoj Primeri i jedini aktivni fudbaler koji je dao po makar jedan gol u nemačkoj, italijanskoj, engleskoj i španskoj ligi.

Do odlaska na odmor Santi Mina postiže drugi gol za Valensiju čime vraća neizvesnost u ovaj meč.

Valensija je u nastavku sve karte bacila na napad i imala prilike koje su mogle da joj donesu poravnanje rezultata, a kako one nisu iskorišćene gosti su na dva minuta pre kraja izveli kontru i stavili tačku na meč.

Strelac četvrtog gola za Las Palmas posle kontranapada ponovo je bio Marko Livaja koji je tako na debiju u dresu novog kluba izrastao u junaka utakmice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CURVA SUD
Tuesday, 23.08.2016
08:50

Evo vam informacija, Boateng je u svom debiju za Las Palmas dao gol Valensiji i tako postao prvi igrač koji je davao golove u 4 najjače lige svijeta (Njemačka,Italija, Engleska i Španija) !!! Forza KPB!!!

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 23.08.2016
00:51

Od onog Abdenura nema goreg, krivac za dva klucna gola, pa taj mi ne bi igrao ni u niski Palilulac...

avatar
spiderpig
Monday, 22.08.2016
23:59

Mustafi druze pakuj kofere polako i put Londona.