Primera - Igrali se Nejmar i Mesi, Barsa "gazi" sve pred sobom!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.09.2014.
19:54
Izvor: Sportske.net

Fenomenalna Barselona nastavlja da melje sve pred sobom pošto je savladana i ekipa Granade sa 6:0. Mesi postigao 400. gol!

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Barselona predvođena južnoameričkim dvojcem slavila je na svom terenu protiv ekipe Granade sa veoma ubedljivih 5:0.

Čim je počela utakmica videlo se da će ekipa Luisa Enrikea lako izaći na kraj sa timom Granade, a i fudbaleri koji su došli u goste bili su vidno uplašeni demoliranja na Kamp Nou, što se ogledalo u nekim greškama koje su prouzrokovale golove domaćih.

Počelo je u 26. minutu nakon katastrofalne greške odbrane Granade, lopta je došla do Nejmara koji je postigao vodeći pogodak za svoju ekipu. Do kraja poluvremena Barsa je postigla još dva gola i rešila utakmicu u svoju korist.

Prvo je Mesi odlično prošao po desnoj strani, uputio veoma koristan centaršut u peterac svojom slabijom, desnom nogom, a na pravom mestu našao se hrvatski reprezentativac Rakitić kome nije bilo teško da savlada Fernandeza. Do kraja poluvremena Nejmar se još jednom upisao u strelce u 45. minutu meča.

Pokušao je trener gostiju, Kaparos, da trgne svoju ekipu sa dve izmene, ali mu to nije pošlo za rukom. Barem ne do 62. minuta kada je Mesi uspeo da postigne svoj 400. gol u karijeri kada se radi o mečevima u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Samo 4 minuta trebalo je Barseloni da poveća prednost, Mesi je upisao sebi još jednu asistenciju, a ponovo je Nejmar postigao gol, svoj treći u ovom meču.

Začinjeno je u 81. minutu Mesijevim 401. golom u karijeri nakon još jedne greške odbrane gostiju koji će sigurno poželeti da nisu ni došli u Kataloniju. Bez problema je rešio situaciju 1 na 1 i tako doneo Barseloni prednost od 6 golova, prednost sa kojom je meč i završen.

Mesi je sa 5 golova i 8 asistencija učestvovao u 13 od 18 golova Barselone ove sezone, a ovo je bila deveta utakmica na kojoj Barselona nije primila gol.

Utakmici je prisustvovalo 72592 gledaoca.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke