Priča anonimnog selektora koji osvaja svet - Tihi vođa koji je preporodio Brazil!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.11.2016.
23:46
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izazvao je danas na megdan najbolje evropske ekipe, uključujući i svetske šampione, selekciju Nemačke.

Beta/AP Photo/Leo Correa
Beta/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Brazil je predjvodjen novim selektorom "rasturio" južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - Tite je bio na klupi na šest utakmica i svih šest je dobio.

Ta selekcija je vrlo blizu plasmana na šampionat sveta, odnosno put u Rusiju može da overi već u naredne dve utakmice, protiv Urugvaja i Paragvaja, koje su na programu u martu sledeće godine.

Brazil neće igrati na Kupu konfederacija 2017. godine, tako da će morati na nekom drugom mestu da se zagreva za Mundijal u Rusiji. A selektor Tite već ima plan.

"S obzirom da nećemo igrati na Kupu konfederacija naći ćemo neki drugi način da osetimo vrelinu, adrenalin... Hajde da igramo protiv Italije u gostima, protiv Španije, Nemačke, Portugala u gostima", rekao je Tite u intervjuu za Asošiejted pres.

On je, takodje, pomenuo i Englesku i igranje na Vembliju, koji je nazvao "hramom fudbala".

Tite je, svakako, zainteresovan za meč protiv Nemačke, koja je ponizila Brazil na prošlom Svetskom prvenstvu pobedivši ga sa 7:1 u Belo Horizonteu.

"Prvi korak je prijateljska utakmica protiv njih, gde god oni žele u Nemačkoj"
, rekao je Tite.

Reprezentacija Brazila je od kad je preuzeo Tite postala manje zavisna od zvezde Barselone Nejmara.

"Ako Brazil zavisi samo od Nejmara, onda će biti problema. Za Brazil, ne za Nejmara. Brazilu je potrebna individualna kreativnost Nejmara, Filipea Kutinja, Daglasa Koste... Ali, potreban mu je i timska kreativnost na šta ljudi ponekad ne obraćaju pažnju", rekao je Tite.

Aktuelni predsednik i dvojica bivših predsednika Fudbalskog saveza Brazila su optuženi za korupciju, a Tite veruje da svi koji su odgovorni moraju i da plate za to. Odbio je da više govori na tu temu, ali AP podseća da je prošle godine potpisao peticiju kojom se tražila ostavka predsednika Saveza Marka Pola del Nera.

Tite će u narednih nekoliko dana biti na putu. Prvo će gledati "el klasiko", duel Barselone i Real Madrida, a potom će takodje gledati brazilske fudbalere koji igraju za Pari Sen Žermen.

Kako je rekao, njegova glavna inspiracija je trener Bajerna iz Minhena Karlo Ančeloti, koji mu je omogućio da posmatra njegov rad dok je bio na klupi Reala 2014. godine.

"Ančelotijevi timovi su izbalansirani. Divim se njegovom radu", rekao je Tite.

Selektor Brazila je na kraju rekao da ne razmišlja dalje od Svetskog prvenstva 2018. godine, ali je istakao da će narednih 19 meseci biti uzbudljivo.

"Iskreno, meni se san ostvario. Sve što dodje posle Brazila, neće biti veće", rekao je Tite.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Di Magia
Tuesday, 29.11.2016
02:32

Preporodio ih u svakom pogledu... Jedan Paulinjo koji je kod Skolarija bio predmet podsmevanja, kod Titea izgleda kao sasvim drugacije.. Kreira sanse a protiv Argentine je skroz neutralisao Mesija...

avatar
Dario Hubner
Tuesday, 29.11.2016
01:01

Mozda na nasem kontinentu,u Juznoj Americi je poznato ime.Mislim da je uzeo Kopa Libertadores sa Korintijansom,kao i Interkontinentalni kup.Odlican posao radi,sa njim je Brazil opet Brazil.

avatar
Paul Dokic
Tuesday, 29.11.2016
00:56

Anonimni selektor, inace osvajac Kopa Libertadoresa i Svetskog klupskog prvenstva...

avatar
mak_juventino
Tuesday, 29.11.2016
00:53

Bravo ! Samo tako nastavite , fudbal nije fudbal bez malo sambe !