Prgavi Košta "pogurao" Čelsi, Murinjo je Arsenova "noćna mora"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 19.09.2015.
15:40
Izvor: Sportske.net

Čelsi i Arsenal su odigrali veoma tvrdu utakmicu, na kraju je odlučio detalj iz prvog poluvremena.

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Na "Stamford bridžu" odigran je meč Čelsija i Arsenala u okviru šestog kola Premijer lige, a slavio je na kraju šampion rezultatom 2:0 najviše zahvaljujući detalju iz prvog poluvremena kada je Gabrijel Paulista dobio crveni karton.

Nismo videli igru vrednu pažnje u prvom poluvremenu, nekoliko poluprilika na obe strane, možda za nijansu više pred golom Petera Čeha.

Rekli bismo da je Čelsi, koji je danas predvodio Branislav Ivanović kao kapiten jer je Murinjo odlučio da ostavi Terija na klupi (što se kasnije ispostavilo kao odličan potez), bio bolja ekipa u prvom delu igre, ali osim dva šuta Pedra sa distance nije bilo prilika pred golom Čeha.

Ipak, da se nešto desi u ovom delu igre pobrinuo se Dijego Košta.

Videlo se odmah da je ušao u utakmicu sa namerom da provocira štopere Arsenala Košćelnog i Gabrijela Paulistu, a to mu je uspelo u 45. minutu.

Nakon žestokog duela i "šamaranja" Dijega Košte i Gabrijela Pauliste obojica su dobili po žuti karton od strane sudije Dina. Nastala je gužva, Paulista nije mogao da veruje da je Košta dobio samo žuti karton, i isprovociran je udario španskog reprezentativca laktom u stomak što je video četvrti sudija Oliver.

Signalizirao je odmah Dinu, ovaj je pokazao crveni karton Paulisti.


Čembers je morao u igru na početku drugog poluvremena, a trpela je sredina terena Arsenala, Kokelin je morao napolje.

Čelsi je igrao pametno, Murinjo je pokazao da je specijalista za ovakve duele sa Vengerom, ponovo je u duelu protiv Arsenala sačuvao svoju mrežu.

Gol je usledio u 53. minutu.

Faul je bio dosuđen na 30-40 metara od gola Petera Čeha, Fabregas je izveo prekid, a najviši u skoku bio je Kurt Zuma, čovek koji je danas zauzeo mesto Džona Terija u startnoj postavi Čelsija. Pogodio je gol, Plavci su poveli, ostatak meča je bila rutina za Murinja.

Ipak, Arsenal je mogao do izjednačenja u 60. minutu, Aleksis Sančez je primio pas u šesnaestercu, ali je bio neprecizan, lopta je prohujala pored stative Begovića.

Na drugoj strani Azar je propustio jednu priliku nakon solo akcije, da bi Arsenalu posao bio otežan u 79. minutu kada je Santi Kazorla dobio svoj prvi crveni karton u karijeri. Tačnije, drugi žuti karton je to bio, ali start na Fabregasu je bio izuzetno neoprezan, ovaj je apsolutno zasluženo dobio.

Arsenal je tako postao ekipa koja je dobila najviše crvenih kartona u istoriji Premijer lige. Sada ih ima 79, isto kao Everton.

Murinjo je izveo Koštu koji je bio na ivici da dobije crveni karton, sačuvao je rezultat bez većih problema, a Čelsi je stigao do još jednog gola pred sam kraj meča.

Lopta je u šesnaestercu Arsenala došla do Azara, ovaj se namestio, opalio po lopti, ona je zakačila Kaluma Čembersa i ušla u nebranjeni deo mreže čime je postavljen konačan rezultat.

Golove pogledajte OVDE.

Čelsi je ovom pobedom po prvi put u istoriji ostao neporažen na osam uzastonih utakmica od Arsenala. Ovo pobedom su došli do sedmog boda, Arsenal ostaje na 10.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ACACHELSEA
Saturday, 19.09.2015
18:23

Toliko o tome da Arsenal moze da osvoji titulu.Siti nema konkurenciju u borbi za titulu.Bice borbe samo za drugo mesto.

avatar
Делија_момак
Saturday, 19.09.2015
16:39

Овај Коста је срамота за фудбал.

avatar
Eccentric
Saturday, 19.09.2015
16:00

Kostu bi slomio pa makar dobio pola godina suspenzije

avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 19.09.2015
15:56

Kakva blamaza od utakmice u reziji Majka Dina,ocaj!I opet gura Kosta igraca i ne dobije drugi zuti,sta treba da uradi taj covek da dobije crveni!A onaj specijalni skace kraj aut liniju i glumi ludilo.Mogu da zamislim kako je navijacima Arsenala dok su gledali ovu "sramnu" prestavu koja je morala da ima sretan kraj za plavu "glumacku" postavu,nevjerovatno!...ali onaj Sancez koliko davi loptu prosto je nevjerovatno.

avatar
Непобедиви
Saturday, 19.09.2015
15:55

I onda neko da mi kaze da je Kosta fudbaler. Sportista. Ni s od sportiste. Zasluzio je minimum 2 crvena. Ali, ne treba njega kriviti koliko sudiju. On mu je to dozvolio. Ponosim se sto navijam za onakvu klasu od kluba, a ne za ekpe gde je ovo napadac i gde trener nabija prst u oko suparniku. Pozdrav za sve ljubitelje SPORTA

avatar
Javier Mascherano
Saturday, 19.09.2015
15:47

Onom Kosti zabraniti da igra fudbal... ono nije sportista.. a syo je najtuznije, taj covek nije dobio crveni u ligi od 2010..