Pretučeni trener Dinama obratio se hrvatskoj javnosti

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2017.
13:44
Izvor: Sportske.net, index.hr

Hrvatsku i region juče je šokirala informacija da je trener zagrebačkog Dinama pretučen palicama od strane dvojice maskiranih napadača. Danas je Cvitanović izašao pred novinare i uputio jasnu poruku.

EPA/Teigen, Trond Reidar
EPA/Teigen, Trond Reidar

Povezane vesti

I pored svega što mu se juče desilo, Mario Cvitanović je danas smogao snage da dođe na posao odradi trening sa igračima, iako mu je slomljena ruka, a održao je i konferenciju za medije koja je izazvala veliku pažnju u tamošnjoj javnosti.

''Želim biti trener, samo to, trener koji će se baviti fudbalom. Cilj mi je da budemo prvaci, da igramo što bolje, da pobeđujemo. Moj privatni život je čist, bez mrlje. Školovao sam se za fudbal, živim za fudbal i to mi ne mogu oduzeti. Samo želim biti fudbalski trener. Ako mi to neko želi oduzeti, neka izvadi pištolj i puca u mene.
 
Odradili smo trening. Trebao je biti taktičke prirode, ali zbog objektivnih okolnosti protekao je u drugačijem svetlu'', istakao je Cvitanović, a prenosi ''Index''.
 
Novinarima se obratio i Krešimir Antolić, član Dinamove uprave zadužen za bezbednost, koji je Cvitanoviću zahvalio na hrabrosti, ali i ljubavi koju je pokazao prema svom klubu.
 
"Mi možemo samo biti ponosni što imamo takvog trenera, koji tako voli svoj Dinamo.
 
Našeg trenera napala su dva zamaskirana idiota, koji su bili toliko 'hrabri' da su skriveni i maskirani čekali Marija. Znam dosta detalja napada, ali o njima neću govoriti. Policijska uprava zagrebačka najbolja je u državi i nema sumnje da će sve napraviti kako bi se napadači otkrili.
 
Juče je Dinamo dobio kaznu od Disciplinske komisije HNS-a jer su navijači Dinama na utakmici protiv Rudeša skandirali 'Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave'. Ali, šta na to kaže država?'', upiao je Antolić.

On dalje podseća i šta je prethodilo ovom incidentu i kakva se atmosfera stvarala u javnosti nedeljama i mesecima unazad.

''Nedavno je upućen proglas o početku akcije kojom se Dinamo vraća navijačima i nakon toga je celi grad oblijepljen plakatima s precrtanom glavom Zdravka Mamića. Na to smo poslali pisma na desetine državnih institucija, a dobili smo odgovor samo od jedne.
 
Napad na Marija Cvitanovića događa se u atmosferi opšteg napada na Dinamo i ja ne tražim, nego zahtevam od svih nadležnih institucija, da svim sredstvima to zaustave'', poručio je Antolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 21.09.2017
16:23

I treba ih degenjecit

avatar
indija durot
Thursday, 21.09.2017
14:30
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 21.09.2017
14:25

vezano s HNL om nista me vise ne cudi Jedino se cudim da ima jos nekoga koga ta liga uopce zanima

avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 21.09.2017
20:59

odakle si kad ces da odgovoriš?

avatar
ZubA
Thursday, 21.09.2017
14:13

To su sve verovatno verni navijaci kluba. Ista bagra kao i kod nas. Sve to treba strpati iza resetaka i dozivotno zabraniti pristup stadionu. Mora da Mamic nije hteo da ih placa pa zato udarili toliko na njega.