Premijer Liga (uskoro i) PETKOM!

Autor: Miloš Marković
petak 12.12.2014.
18:32
Izvor: Sportske.net

Subota, nedelja i ponedeljak bili su termini rezervisani za najpopularniju ligu na svetu, ali to će se uskoro promeniti!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Radujte se ljubitelji Premijer Lige.

Iz Engleske stižu najave o uvođenju novog termina za englesko fudbalsko takmičenje, po uzoru na Nemce, Italijane, Francuze i Špance. Kao jedina zemlja iz top 5 koja nije imala termin petkom, Engleska je odlučila da i sama uvede ovu novinu.

Rukovodstvo Premijer Lige donelo je odluku da termin petkom uveče stavi na tržište, ponudi prodaju televizijskih prava, po prvi put u svojoj istoriji.

Od danas su u Engleskoj dostupni dokumenti tendera koji je raspisan za prodaju termina i televizijskih prava za mečeve Premijer Lige za petak uveče, tako da svi zainteresovani emiteri na području Engleske od danas, od petka simbolično, imaju mogućnost da se prijave.

Mora se napomenuti da je u planu puštanje novog termina za sezonu 2016/2017, od kada će Premijer Liga po prvi put imati najveći broj televizijskih termina ikada. Naime, od avgusta 2016. godine, emiterima se nudi paket od 168 mečeva u direktnom prenosu, neverovatnih 44% od ukupnog broja svih utakmica tokom sezone u domaćem takmičenju.

Po trenutnom ugovoru sa televizijskim kućama, javnost tokom jedne sezone ima mogućnost da pogleda ukupno 154 utakmica tokom godine, te je porast jasan.

Tender je otvoren do februara naredne godine, kada će biti utvrđeno koje su televizijske kuće poslale najbolju ponudu za prava petkom uveče.

Vredi pomenuti da je na poslednjem tenderu za područje Velike Britanije najbolju ponudu poslao Skaj Sports, koji je kupio ukupno pet različitih paketa (ukupno 116 utakmica) koji su bili u ponudi, u vrednosti od 2.28 milijardi funti!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Friday, 12.12.2014
19:51

Marketinški i finansijski Premiership je moćniji od Njemačke, Španske i Talijanske lige zajedno, kada pogledate samo u Engleskoj na ljeto potrošeno za pojačanja preko 1,09 milijardi eura, dok čitav ostatak Evrope potrošio nešto manje od milijardu, sada se razmatra o novim terminima za petak, što donosi novu zaradu, generalno to ide u samu tačku, uskoro ćemo imati slučaj da Barnly, Lester i kompanija za opstanak će imati veće prihode od vodećih timova u ostatku Evrope, mada i sada je to slučaj - jer je Burnly zaradio skoro kao Bayern u prošloj godini, nešto malo više od Juventusa a čak duplo više od jednog šampiona Španije Atletika. Izuzetak su samo Real i Barcelona - oni se jedino još mogu nositi sa Englezima u finansijskom smislu jer Pariz SG više neće moći kako je uveden FFP. Strašno je reći da jedan Milan, Dortmund, Atletiko, Juventus, Roma, Valencija... svake godine moraju da prodaju svoje najbolje igrače u Englesku ili da uzimaju igrače koji se generalno ne uklope u Engleskoj na pozajmicu i sl. Fudbal je generalno postao šoubiznis i uskoro ćemo na fudbal gledati kao na F1 gdje se samo 2 vozača bore za titule i kruže stazom te obilaze sve ostale za čitav krug (Hamilton i Rozberg) isto kao da ovi drugi voze bicikl a ne bolide.

avatar
Boris Stjepic
Friday, 12.12.2014
21:25

Ja ne kontam zasto ti lupaju dislajkove kada si objasnio upotpunosti, ccc...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Saturday, 13.12.2014
00:16

Premijer liga ce biti jaka dok su jaki oni koji su je stvorili- Rusi i Arapi, odnosno sve strani igraci. Kad se njihova moc ugasi, Premijer liga ce biti na nivou izraelske.

avatar
arthaslichking
Friday, 12.12.2014
22:32

jer je ovo sto ej rekao za F1 valilo samo ove sezone, Barnli moze da potrsi i 100000000funti ako oce, ali ne moze dovesti kvalitetne igrace, oni koji jure pare ceotici, ali opet najbolji idu u najbolje. Dalje,fudbal jeste posao cirkus, ali opet koliko puta su Engleski naduvani klubovi bili ispraseni, pogledaj kako su prosli njihovi klubovi uLS, Arsenal, Siti, Liverpool, jedino je Ceslsi dobar. Dzabe sto se oni razbacuju, kad ne umeju da igraju fudbal a pola planete gladuje.