Premijer liga na dohvat ruke - Jokanov Fulam u plej-ofu!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.04.2017.
18:02
Izvor: Sportske.net

Kolo pre kraja ligaškog dela sezone u engleskom Čempionšipu, ekipa Slaviše Jokanovića obezbedila plasman u plej-of!

EPA/FERNANDO VELUDO
EPA/FERNANDO VELUDO

Povezane vesti

Mnogo uzuđenja donele du današnje utakmice pretposlednjeg, 45. kola Čempionšipa, posebno mečevi između Fulama i Brentforda, odnosno Lidsa i Noriča.

Naime, Fulam i Lids su bili u trci za još jedno preostalo mesto u plej-ofu za plasman u Premijer ligu, a posle današnjih remija, Jokanovićev tim je zadržao nedostižna tri boda prednosti u odnosu na Lids i tako ''overio'' šestu poziciju na tabeli!

Fulam i Brentford su svoj duel završili rezultatom 1:1. Domaći su poveli golom Kernija u osmom minutu, Jenaris je u 34. izjednačio, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena Kerni je promašio penal za novo vođstvo Fulama.

Zanimljivo je da je ovo već deveti promašeni penal fudbalera Fulama u ovoj sezoni.

Za to vreme, Lids je već gubio sa 3:0 od Noriča i činilo se da će Fulam sigurno u plej-of. Ali, u drugom poluvremenu veliki obrt, Lids je izjednačio na 3:3, imao je i igrača više u finišu meča, a taj finiš se baš odužiom, jer jer meč produžen za sedam minuta.

Ipak, ostalo je 3:3, pa je Lids ostao bez šansi za plasman u plej-of. Naime, oba ovosezonska duela između Fulama i Lidsa su završena identičnim rezultatima - 1:1, pa je presudila gol razlika, a Jokanovićev tim je tu mnogo bolji što možete da vidite i u tabeli u prilogu.

-- --

Što se tiče našeg reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića, on već slobodno može da se posveti utakmici između reprezentacija Srbije i Velsa koja je na programu u junu.

Kao što znate, popularni Stojke je od početka tekuće godine odigrao samo jednu utakmicu za Notingem Forest, a u poslednje vreme ga nema ni na klupi, tako da je ova sezona za njega praktično okončana.

Ali, bez njega u timu, Notingem tone sve dublje, pa je danas ozbiljno doveo u pitanje opstanak u ligi!

Ovoga puta gostovao je ekipi Kvins Park Rendžersa i doživeo novi poraz, rezultatom 2:0, pa sada Notingem Forest i Blekburn, kolo pre kraja, imaju po 48 osvojenih bodova na ivici zone ispadanja, i u poslednjem kolu gledaćemo pravu dramu u borbi za opstanak.

Tada će Notingem dočekati ekipu Ipsviča, a Blekburn će gostovati Brentfordu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Taribo West
Sunday, 30.04.2017
10:31

Najefikasnija ekipa predvodjena Jokanom koji sada forsira napadački fudbal. Samo mora naći rešenje za penale jer promašen penal u plejofu može biti fatalan...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 29.04.2017
19:02

Jokanovićev Fulam je ove sezone igrao najbolji fudbal i red je da se plasira u PL!

avatar
Saturday, 29.04.2017
18:49

BRAVO, JOKANE!

avatar
Los Vikingos
Saturday, 29.04.2017
18:17

Ove godine ce biti cini mi se najtezi play off i reklo bi se da Sefild trenutno ima najvise sansi ali sve je moguce. Kada Lids nije umeo, nadam se da ce se Fulam plasirati kao treca ekipa!

avatar
Chella_ynwa
Saturday, 29.04.2017
18:05

Bravo Jokanee, uradio si to jednom, uradi opet.