Premijer liga je najbolja - Murinjo ima jake argumente!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.12.2014.
15:25
Izvor: Sportske.net

Polemika oko toga koja evropska liga drži primat kada je kvalitet u pitanju verovatno nikada neće prestati ali se čini da je Žoze Murinjo dao prilično jednostavno objašnjenje za svoju tvrdnju da je Premijer liga ispred Primere.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Trener koji je do sada tri puta osvajao Ligu šampiona a uspevao da se okiti titulama u engleskoj, španskoj i italijanskoj ligi jedan je od najpodobnijih da uporedi kvalitet fudbalskih šampionata u Evropi.

Žoze Murinjo je možda omražen među navijačima Barselone, Milana, Mančester Junajteda, Benfike ili Arsenala ali su mu argumenti za tvrdnju da je Premijer liga najkvalitetnija u Evropi prilično jaki.

Gostujući u jednoj od božićnih emisija na BT Sportu Portugalac je prokomentarisao tvrdnju Gareta Bejla da je La Liga (Primera) najkvalitetnija liga u Evropi.

"Morate da prihvatite to što je Garet izjavio zato što igra u La Ligi. Imao sam prilike da radim u La Ligi, da osvojim i izgubim titulu, ali dobro poznajem razlike između tog takmičenja i Premijer lige" počeo je svoju priču Murinjo.

Portugalac je u periodu od 2010. do 2013. godine sedeo na klupi Real Madrida i sa tim klubom osvojio titulu prvaka Španije, Superkup i Kup Kralja.

"Kada u utakmicu ulazite tako da znate da ćete je sigurno dobiti onda to nije najbolja liga. U Španiji postoje dva tima koja su iznad ostalih. Između ta dva tima i ostatka lige postoji velika razlika u kvalitetu i zato je moguće da osvojite 100 bodova i postignete 121 gol" kazao je Murinjo.

Upravo je portugalski stručnjak sa Real Madridom u sezoni 2011/2012 osvojio titulu uz pomenuti rekord što za Murinjovo shvatanje nije odlika kvaliteta jedne lige.

"U Engleskoj nije moguće osvojiti 100 bodova i dati 121 gol. Kad nekome to pođe za rukom znači da ima vrhunski tim ali ne i da je liga najkvalitetnija" zaključio je menadžer Čelsija.

Gospodin "Posebni" trenutno vodi Čelsi i to na vrlo uspešan način. "Plavci" su u trci za četiri trofeja a mnogi ih vide kao glavne kandidate za titulu u Premijer ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ISCO
Wednesday, 24.12.2014
16:34

Kada se sastanu u Ligi Sampiona protiv Barse ili Reala ispasce ko od sale..Jednostavno je engleski timovi ne znaju igrati protiv Spanaca. U Spaniji se igra odbrana u Engleskoj samo trce vamo-tamo zbog toga je i tempo utakmice na visokom nivou.

avatar
MANUTD
Wednesday, 24.12.2014
20:22

U Spaniji se igra odbrana, a u Engleskoj ne?

Zasto redakcija dopusta ovako besmislene komentare pitam se.