Predstavljamo Sasuolo - Nije dobro, Zvezdo moraš na "mali Juventus"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 05.08.2016.
13:33
Izvor: Sportske.net

Sasuolo je debitant u Evropi, ali sve što je Juventus uradio u ovoj deceniji, Sasuolo je u svojim okvirima reprizirao. U Seriji A ovo je klub za primer, od finansija, preko pametnih kupovina, do stabilnosti kluba. Težak žreb za Zvezdu...

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Crvena Zvezda će za mesto u evropskoj jeseni igrati protiv italijanskog debitanta, Sasuola.

Tim iz predgrađa Modene je poslednjih nekoliko godina zahvaljujući ulaganju kralja italijanske hemijske industrije Skvincija uspeo da se domogne Serije A.

Prošle godine su igrali sjajno, završili ispred Milana i jasno prvi put u istoriji uspeli da dođu do Evrope. U prethodnoj rundi su izbacili Lucerne, posle remija u Švajcarskoj, sinoć na "Mapeiju" nije bilo dileme.

Tako će se Sasuolo suočiti sa mnogo većih klubom, Crvenom Zvezdom, ali prošlost ne igra.

Naime, nevolja za srpski tim je što za razliku od većine italijanskih klubova Sasuolo silno želi da igra u LE, i nema sumnje da će učiniti sve da prvi put nađe mesto u evropskim kupovima.

Italy Soccer Serie A

Nisu prodali najbolje igrače, izuzev Vrsaljka koji je otišao u Atletiko Madrid.

Ostao je Domeniko Berardi, prva zvezda tima, očekivao se prelazak u Juve, ali još nije spreman i ove godine će igrati za crno-zelene.

Uz to, sačuvali su i Francuza Defrela u špicu, radi se o iskusnom timu, mnogi iz zovu "Juventus B" jer imaju sjajnu saradnju sa najvećim klubom na Apeninima.

U odbrani su bivši igrač Juventusa Peluzo, ali i nekadašnji kapiten Napolija Kanavaro, mlađi brat legendarnog Fabija.

Tim nema mnogo stranaca, ove sezone je stigao Lirola iz Juventusa na pozajmicu, ali i Timo Lešert, Holanđanin iz Utrehta. Tu je i odlični Alfred Dankan, internacionalac iz Gane koji nije dobio pravu šansu u Interu, a verovatno će mu ovo biti poslednja sezona u Emiliji pre odlaska u veliki klub.

Sasuolo

Nisu mnogo menjali tim, stigao je bombarder Trota, ponovo se nagađa da ga je kupio Juve i prosledio Sasuolu.

Koliko su ambiciozni neka posvedoči činjenica da je ostao trener Di Frančesko, pominjan je bio kao trener Milana, ali nije imao takve ambicije, jer veruje da mu je budućnost u Sasuolu osigurana.

Mnogi veruju da će biti trener Juventusa čim Alegri napusti klupu u narednim godinama.

Sasuolo ima stabilan budžet, trenera nisu promenili dve i po godine što je za Seriju A nestvarno, napreduju krupnim koracima, a gazda Skvinci, iako veliki "Milanista" je rešen da napravi ozbiljan klub.

Iskustva u Evropi nemaju kao klub, ali u pitanju je veoma skladan tim koji par godina igra zajedno. Na "Mapeiju" će sigurno biti dvadesetak hiljada ljudi, atmosfera nije naročito vrela osim kada dolaze najbolji italijanski klubovi.

Italy Soccer Serie A

Sasuolo će i ove sezone biti među šest ili sedam najboljih timova u Seriji A, u to niko ne sumnja, poznati su kao ubica velikih, srušili su i neprikosnoveni Juventus ove sezone, za Milan su godinama "crna beštija" što kažu Italijani.

Svakako, težak žreb za crveno-bele, Zvezda nije bez šansi, ali je Sasuolo zbog svega jedan od najtežih protivnika koje je mogla da dobije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

50 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sakimaki
Saturday, 06.08.2016
09:09

Dobro je Ovi nemaju KAFU !! Covek nas sam unistio obe utakmice.Samo citam ovde unistio vas Ludogorec ja ne bih to rekao igrali smo produzetke i tek tad primili iz kontre 2 komada tako ti je kad golman prima svaki sut u okvir gola.Kanga napravio bzvz crveni tako da smo Sami sebe pobedili a ne Ludogorec nas unistio Samo lupaju odredjene osobe (narucito komsije kao uvek)zreb je tezak pa sta? Ako Grof ne igra kukavicki opet bez napadaca mozda i prodjemo uz malo srece Pozzz za komsije

avatar
Zvezda u srcu!
Friday, 05.08.2016
22:05

Igraj Zvezdo igraj i pobedi ! ! !

avatar
ACACHELSEA
Friday, 05.08.2016
20:18

Ako nisu Ludogorec u stanju da izbace sta ocekivati protiv ekipe iz Italije koja je pobedila Juventus i Milan kao primer.

avatar
marecareee
Friday, 05.08.2016
18:20

E napravimo atmosferu protiv bugara, grobari gledali na Tv i nisu trepnuli 20 min misleći da sanjaju! A njihova atmosfera jada protiv Intera i Arsenala kao naša protiv Jagodine ili Radničkog 😂😂😂😂

avatar
Nemanja wfk CoNe
Friday, 05.08.2016
18:17

Sta ce biti sa zvezdom ako ne udje u grupno takmicenje? sta ce biti sa tolikim novcem ulozenim?sta ce biti sa strancima?sta ce biti sa platama(visokim) koje primaju igraci? DA LI CE SE PENZIJE POVECATI? IMA LI NEKO STRUCAN DA MI ODGOVORI NA OVA PITANJA !!!!???

avatar
boba89czv
Friday, 05.08.2016
21:17

1. Nece biti nista.n2. Pa ulozen je, kako sta ce biti? A i kolikim to novcem? 350k za beka ulozili samo, svi ostali dosli kao slobodni ili na pozajmicu...n3. Stranci imaju ugovor i ostace do isteka istog ili do njihove prodaje ili do raskida ugovora...n4. Bice potrosen valjda od strane igraca, a mozda i cuvaju nesto za crne dane, fudbal ne mozes da igras ceo zivot, pa znas kako to ide.n5. Ne znam da li ce se penije povecati, nije to pitanje za mene, a i ovo je sportski portal, mada bilo bi super da se povecaju, trenutno su male bas, ne mozes ni mesec da izguras...

avatar
marecareee
Tuesday, 16.08.2016
11:50

evo novog dula

avatar
Julija Ristić Sremac
Friday, 05.08.2016
17:38

Mislim, a i po onome što sam video, da ove koje je Zvezda dovela kao pojačanja, predstavljaju davno iscrpljenu koloniju bivših srednjih vrednosti fudbalera, pa iz tih razloga i igraju u Zvezdi po sistemu daj šta daš, a tu još uvek mogu namaknuti neki evrić. Kod Mamića takvi ne mogu igrati ni kada bi platili. Kod nas to prolazi naročito, kada još uvek možeš duboko da zavučeš ruku u budžet i da niko zbog toga ne odgovara. Ovo je kraj što se tiče igre Zvezde u Evropi mada bi mi bilo drago da se varam.

avatar
Mario Žile Stajić
Friday, 05.08.2016
16:55

Najveći problem smo mi sami sebi . Nisu nama problem protivnici , oni su takvi kakvi su . Ali mi smo loši i to je najveći problem . Ma koiliki god ja bio optimista i ma koliko god volio zvezdu a baš , baš je volim ona sramota od igre protiv Ludogoreca ( ljudi nas odučili od fudbala) me spušta na zemlju i vraća me u realnost . Tako da ... mrka kapa . Daj bože da se varam .

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 05.08.2016
16:27

e jes mi drago, kako će vas sad natrpati!!! kako mi je muka od onih tekstova cijelo ljeto o zvezdi... cuj zvezda da udje u LŠ. muka mi je od takvih djecijih tekstova!!!

avatar
Capitano
Friday, 05.08.2016
15:32

Vec je jedan ubica velikana iz Italije tucen, zasto sada ne bi i drugi? Samo hrabro pa sta bude.

avatar
Mileee
Friday, 05.08.2016
15:14

Ja ne znam protiv koga se ocekuje da igramo evropu, protiv Bezanije!? Pa gospodo,ne biraju se protivnici u evropi, ne bira ih Lester pa osvoji titulu, niti ih biraju Hapoel, Young Boys, Rostov, Monako, Dundlak, AEK Larnaca, Gabala, Island...pa prodju na papiru bolje protivnike...igraju fudbal! Samo nama uvek nesto fali! Jak protivnik, Nismo uigrani, a prvi put posle toliko godina nije prodat nijedan bitan igrac pre kvalifikacija + dovedena skupa pojacanja... ovamo neuigrani i prima se 6 komada od Bugara koji nas pretrcavaju kao decu, a mi plus odmaramo te iste igrace za utakmice sa njima, fizicka sprema katastrofa kao i igra...+ mislim da pola igraca koji su igrali protiv Ludogoreca (stranci) nije osetilo taj naboj utakmice na marakani i taj adrenalin koji bi poneo recimo Plavsica,Poletanovica,Ristica,Babunskog kojima je Zvezda i njen uspeh mnogo bitniji od para...Sve u svemu, ako nam treba 5-6 pojacanja u Junu i to jos da ih platimo po 1-2 miliona kao sto sticem utisak da Grof trazi, onda se dzaba nadamo bilo cemu braco moja, a mislim da je ovo jedan od boljih prelaznih rokova u poslednjih 10 godina ali opet slaba vajda...Nisu problem protivnici, SLABO IGRAMO!

avatar
Danijella
Friday, 05.08.2016
19:09

Svaka ti je ka u Njegoša.

avatar
ACACHELSEA
Friday, 05.08.2016
20:20

Strana pojacanja koje niko nece,za sve se slazem sa tobom.

avatar
crni bombarderos
Friday, 05.08.2016
15:11
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 05.08.2016
15:03

isto ovako su navijaci zvezde bili srecni zbog ludogoreca i najavljivali su pobedu i to ubedljivu pa su na kraju razbijeni...pa taj sasuolo je dve klase iznad ludogoreca,Dve klase...ne znam cemu se nadaju

avatar
Red Star
Friday, 05.08.2016
16:09

A sta sta je trebalo da najavljujemo poraz? I vi ste na forumima davali Zaglebju po pet komada pa na kraju duplo golo. Ne razumem u cemu je poenta tvog komentara. Zar treba biti malodusan i oloziti oruzje bez borbe? Jaki su, jaci od nas i od Ludogoreca ali sta treba da se ne nadamo prolazu?

avatar
ACACHELSEA
Friday, 05.08.2016
20:24

Treba biti skroman u procenama.Naravno da se ne treba predati,ali oko vas se tigla tolika fama oko ulaska u ls i pogotovu posle prvog meca kao da ste igrali protiv Valete.Problem sa vama navijacima Zvezde je sto zivite u proslosti kada ste bili gigant a sada ste senka i zaslepljeni ste time.Zaboravljate gde ste bili pre samo godinu dana.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 05.08.2016
17:05

nisam ja nista najavljivao jer nisam grobar...cak su mi smesni i partizan i zvezda

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Friday, 05.08.2016
14:48

a niste predstavljali prosle godine bate ,sramota , Ajmo Sasuolo gazi legiju poluprofesionalaca

avatar
Uncounquered
Friday, 05.08.2016
15:29

Dobro je, ovo je treci tim za koji navijas u prethodnih mesec dana...posle Valete, Ludogoreca i sad Sasuolo...ali videcemo, mozda budes navijao za jos 3 od septembra...tako ti je to kad nemas za koga drugog tj. svoj tim :D

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Saturday, 06.08.2016
00:30

Pa ti si navijao za az auzburg i bilbao

avatar
noname
Friday, 05.08.2016
16:57

ne brini, nema jos tri posle sasuola! Mozes pare staviti!

avatar
MilošPB
Friday, 05.08.2016
16:05

Ludogorec im je priredio jedino radovanje u fudbalu. To od svog malog kluba ne mogu očekivati.

avatar
Kum013
Friday, 05.08.2016
14:43

Realno, Sasuolo je tim koji je u prosle dve sezone uzeo najvise bodova velikim timovima i Italije. Nimalo naivan protivnik ali takva je situacija i treba uci hladne glave i vrelog srca u ova dva duela, dobro analizirati greske iz prethodnih utakmica i otkloniti koliko moze. Italijani igraju na rezultat, to je svima jasno

avatar
ACACHELSEA
Friday, 05.08.2016
20:25

Mozes da analiziras godinu dana, kada je odbrana suplja,ne mogu mec jedan da odigraju a da ne prime gol.

avatar
banic
Friday, 05.08.2016
14:41

A vi znate da oni silno zele da igraju ligu evrope? Ovaj tim ima zelju da se dokazuje u italijanskoj ligi jer su sve mladi igraci i zele da zavrse u velikim italijanskim klubovima, prema tome njih liga evrope ne interesuje kao ni sve italijanske timove. Zvezda ovde ima mnogo vece sanse nego protiv Ludogoreca.

avatar
Friday, 05.08.2016
15:07

Mozda italijanske klubove takmicenje u ligi evrope nije interesovalo pre pet do deset godina ali kad su izgubili 4-tog predstavnika u ligi sampiona poceli su da grizu i u ligi evrope. Pogledaj rezultate u poslednje dve godine njihovih klubova u ovom takmicenju pa ce ti biti jasnije.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 05.08.2016
16:00

Sasuolo je bar za dve klase jači od Ludogoreca, ti nemaj blage o čemu lupaš!

avatar
Marcelo kralj
Friday, 05.08.2016
14:36

Lagano prolazimo

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 05.08.2016
14:35

nije moglo gore steta

avatar
Toni Kroos
Friday, 05.08.2016
14:13

Ako je nesto dobro,to je sto je Vrsaljko otisao..

avatar
Jonas Gutierrez
Friday, 05.08.2016
14:07

Realno nemamo bas mnogo sansi. Nadao sam se da cemo da dobijemo Karabag ili Makabi mozda. Ostali su svi dosta bolji. Jedino gore bi bio Sahtjor, oni bi nas ponizili, a nije ni Sasuolo mnogo losiji od Sahtjora.

avatar
Dača
Friday, 05.08.2016
19:07

Stvarno niste imali sreće. A mogli ste da dobijete OFK Beograd i onda...

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 05.08.2016
14:00

Jedina nasa sansa jeste u tome sto im kasnije pocinje prvenstvo,ali ne bih bas mogao da tvrdim da su imalo manje spremni od nasih igraca

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 05.08.2016
14:39

I nisu , prosti razlog. U ligama petice i jos par kvalitetnih liga igrac dobije spisak stvari koje treba da uradi i kada se pojave an pripremama svi su oni 100% fizicki spremni pa se samo radi na uigravanju , samo kod nas se tim sastavlja u toku priprema plus se radi takticki plus se sprema fizicki sto je nemoguce ne za 2-3 nedelje vec za 2-3 meseca. Spremni su oni itekako cak i ako su nekog sada doveli i on se sigurno individualno spremio jer se to podrazumeva kada igras u tako jakoj ligi. Jedino sto mozemo da se nadamo da nisu takticki uigrani ali nisam ocekivao da cemo naleteti na njih tako da ih nisam ni pratio do sada.

avatar
No ®ules
Friday, 05.08.2016
13:57

Realno za sve klubove sa ex- ju prostora (osim Dinama) je najveci domet sto ce napuniti tribine, i ugostiti neku ekipu iz top 5-6 evropskih liga. Odavno kvalitet ne stanuje 'ovde', najbolji prerano odlaze, nema pobednickog mentaliteta, samopouzdanja, hladne glave, a bez tih faktora uz svu besparicu Evropa je misaona imenica. Ne znam iz kog razloga, ali mislim da Voša zasluzuje i ima neke sanse protiv AZ-a, dok Zvezda tesko moze protiv stabilnog Sasuola koji se zeli dokazivati van svoje zemlje.

avatar
Zarkovacki Grof
Friday, 05.08.2016
13:52

Nema predaje na teren pa neka bolji prodje...

avatar
Friday, 05.08.2016
13:49

Najvecim uz Milan. Toliko obojen tekst da je to neverovatno, ali nista novo...

avatar
Izo NP
Friday, 05.08.2016
13:49

Samo nek napuni berardo ciganeee

avatar
fcb
Friday, 05.08.2016
13:47

Ne pratim mnogo italijansku ligu, gledao sam Sasuolo nekoliko puta, nisu loši bili... Imaju izuzetno ružne dresove.

avatar
saka7903
Friday, 05.08.2016
13:41

Opet pocinjete da pravite od sasuola veliki italijanski klub.

avatar
ACACHELSEA
Friday, 05.08.2016
20:28

Eto vidis ti si slika prosecnog naseg navijaca,nas klub je jak moze da igra sa svakim asvi drugi nisu ni jaki ni veliki i ko zna sta jos.Da niste mozda favoriti.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 06.08.2016
10:30

Da, pratim italijansku ligu i evo, tvrdim, razbiće ih Sasuolo u dvomeču! Od Ludogoreca su duplo jači tim!

avatar
quaresma07
Friday, 05.08.2016
13:39

Oni su bukvalno ''ubica velikih''. Pobedili su prošle sezone Juventus, Milan, Inter oba puta, Fiorentinu, Lacio, Sampdoriju, sa Romom igrali 2-2... Težak žreb za Zvezdu, ali ljudski je nadati se.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 05.08.2016
13:36

Ovi su profesionalci. Legija stranaca rekreativaca nema sanse protiv njih.

avatar
Crno belo smece
Friday, 05.08.2016
16:51

Kakav je osecaj navijati za plastiku ? Tuga

avatar
ACACHELSEA
Friday, 05.08.2016
20:30

A vi ste kao bolji?Stvorila vas drzava da bi se unistili stari Srpski klubovi.Vi i Grobari najmanje imate prava da se bunite protiv nekoga.