Predsednica Hrvatske: ''Nemerljiva šteta našem ugledu!''

Autor: Beta Beta
subota 13.06.2015.
17:42
Izvor: Beta

Povodom sinoćnjeg incidenta u Splitu, tokom utakmice između Hrvatske i Italije, oglasila se i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

BETAPHOTO/HINA/DARIO GRZELJ
BETAPHOTO/HINA/DARIO GRZELJ

Povezane vesti

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović osudila je danas iscrtavanje kukastog krsta na igralištu stadiona Poljud u Splitu, koji je uočen na sinoćnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Italije.

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", izjavila je Grabar Kitarović, a prenose hrvatski mediji.

Ona je istakla da se huligani moraju zaustaviti.

"Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu. Ovime je nanesena nemerljiva šteta ugledu naših građana i naše domovine u svetu, te tome i takvima treba konačno stati na kraj. Tražim hitnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja", rekla je ona.

Splitska policija je saopštila da traga za NN licima, koji su na travnjaku stadiona Poljud iscrtali kukasti krst.

Utakmica 6. kola Grupe H kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između Hrvatske i Italije završena je nerešeno 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak