Praznik fudbala na 'San Mamesu', Barsa na bod od Reala

Autor: Boban Filipović
nedelja 08.02.2015.
22:50
Izvor: Sportske.net

Atletik Bilbao je ugostio Barselonu u okviru 22. kola španske Primere, viđeno je sedam golova, Katalonci nose ceo plen iz Baskije. 'Petarda' se čuje do 'Santjago Bernabeua'.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Barsa je povela nakon 15 minuta igre, Leo Mesi je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila nekog u živom zidu, taman toliko da uhvati na krivoj nozi Gorku Irazizoza - 0:1.

Posle vodećeg gola ekipe Luisa Enrikea usledio je period igre golmanskih bravura.

Prvo je Klaudio Bravo maestralno skinuo pokušaj Adurica sa tri metara, potom Iraizoz fantastično interveniše posle udarca Luisa Suareza glavom.

Bilbao se otvorio nakon promljenog gola, to je uslovilo da odbrana Baska stoji nešto više, a jedna kontra gostiju iz 26. minuta je rezultirala dupliranjem prednosti.

Kombinovali su Luis Suarez i Mesi, Argentinac asistent, Urugvajac egzekutor, 'El Pistolero' je šutirao veoma precizno sa ivice šesnaesterca.

Nejmar nije iskoristio par prilika do odlaska na odmor, jednom je oklevao i Ćavi, na drugoj strani Aduric je pogodio stativu nakon konfuzne odbrane poslednej linije Barselone, tako da je na poluvremenu na semaforu pisalo 0:2.

Baski uprokos zaostaku od dva gola nastavljaju da se nadigravaju sa Barsom, oni su jedna od retkih ekipa u Primeri koja to čini bez odstupanja, a takav pristup isplatio se na isteku sata igre kada Migel Riko postiže gol.

Smušena je bila odbrana gostiju, a vezista Atletika bez problema na drugoj stativi neometen šalje loptu u mrežu Brava.

Opasno se zakuvalo na terenu u tim trenucima, ali Barsa vraća dva gola prednosti ekspresno.

Kombinacija Suareza i Mesija, Leo je bio blizu gola, ne može se s preciznošću utvrditi da li je želeo da podigra za Nejmara ili da šutira an gol, kako bilo, lopta je pogodila Oskara De Markosa i završila u mreži , autogol - 1:3.

U 64. minutu već je 1:4, Mesi je povkao loptu, odigrao za Suareza, on preskače loptu i ostavlja je Nejmaru koji mu protrčava iza leđa, Brazilac se namestio, pogodio samo ćoše i pitanje pobednika je već bilo rešeno.

Domaćin postiže dugi gol dva minuta pošto je primio četvrti, Iker Munuain je asistent, Aric Aduric postiže sjajan gol, skoro iz mrtvog ugla.

Na oko 15 minuta pre kraja meča, divljački potez Ćabija Ečerije, nabio je krempone Suarezu izned kolena, dobro da ga nije povredio. Start za zatvor, automatski poslat u svlačionicu.

Barsa borjčano nadmoćnija u finišu postiže još jedan gol, Mesi je 'picnuo' loptu za Busketsa koji se ubacio iz drugog plana, on odigrava za rezervistu Pedra, lak posao za njega - 2:5.

Mogao je Nejmar još jednom da zatrese mrežu Iraizoza do kraja utakmice, ali rezultat se nije menjao.

Barsa je smanjila zaostatak za liderom i najvećim rivalom, Real Madridom, na jedan bod, Bilbao je 13-ti na tabeli nakon 22. kola.

Golove sa novog 'San Mamesa' pogledajte OVDE.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak