Poznat je prvi par osmine finala, a šta tek Nemce čeka u nastavku EP?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.06.2016.
19:52
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg raspleta u Grupi C, konačno smo dobili i prvi par osmine finala Evropskog prvenstva. Sada i Nemci imaju mnogo jasniju sliku oko svog daljeg puta ka finalu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Kako smo već objavili koji minut ranije, reprezentacija Nemačke osvojila je prvo mesto u Grupi C, ispred Poljske i Severne Irske, dok su Ukrajinci eliminisani iz daljeg takmičenja, posle današnjeg poraza od Poljaka.

Izveštaje sa današnjih mečeva poslednjeg, trećeg kola Grupe C možete da pročitate OVDE, a ovakav epilog otkrio nam je i prvi par osmine finala, čiju ćemo borbu gledati u nastavku takmičenja.

S obzirom da su Poljaci danas završili kao drugi u Grupi C, oni će u osmini finala izaći na megdan drugoplasiranoj ekipi iz Grupe A, selekciji Švajcarske!

Dakle, prvi par osmine finala je Švajcarska - Poljska, a ta utakmica biće odigrana u subotu, 25. juna u Sent Etjenu od 15 časova.

Naravno, većinu ljubitelja fudbala mnogo više zanima protiv koga će Nemci igrati u osmini finala.

Selekcija Joakima Leva sada, kao prvoplasirana u svojoj grupi, čeka rasplet situacije u vezi sa najboljim trećeplasiranim selekcijama, njih četiri iz šest grupa.

Ipak, na osnovu trenutnog stanja, teško je očekivati da će Albanci biti među te četiri selekcije, pa bi u tom slučaju preostale samo one opcije u kojima nije uzeta u obzir Grupa A.

Ukoliko bi, na primer, najbolje četiri trećeplasirane selekcije bile one iz grupa B, C, D i F, Nemačka bi u osmini finala igrala protiv trećeplasirane reprezentacije iz Grupe B, a to je selekcija Slovačke.

Taj scenario za sada deluje najrealnije, mada ne treba isključiti ni mogućnost da se sastanu i sa trećim iz Grupe F (Portugal, Mađarska, Island, Austrija), pod uslovom da najbolje četiri trećeplasirane ekipe budu iz grupa C, D, E i F.

Ali, ono što je već sada jasno, jeste da se Nemci nalaze u težem delu žreba, jer bi već u četvrtfinalu mogli na Italijane, a u polufinalu na, recimo, boljeg iz duela Francuske i Engleske.

Ali, o tom potom, da vidimo prvo koga će morati da savladaju do četvrtfinala. Slovake, ili nekog drugog.

kostur

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke