Potvrđen termin narednog ''El klasika'' - Da li će imati takmičarski značaj?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.02.2016.
16:30
Izvor: Sportske.net

Utakmica koju čitav svet gleda na programu je za mesec dana.

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone i Real Madrida sastaće se u novom međusobnom okršaju drugog aprila.

Kako je danas potvrđeno na sajtu Primere, naredni duel između Barselone i Real Madrida igraće se u subotu, drugog aprila u 20.30 na Kamp nou.

Barselona je u prvom međusobnom duelu ove sezone slavila rezultatom 4:0, dva gola postigao je Luis Suarez, a po jedan Nejmar i Andres Inijesta.

Od tada, Real Madrid je promenio trenera, Zinedin Zidan je došao umesto Rafe Beniteza, ali su Katalonci i pored toga povisili prednost na tabeli.

Posle 26. kola, Barselona je lider sa 12 bodova više od trećeplasiranog Real Madrida i ukoliko Katalonci zadrže ovu prednost u naredna četiri kola protiv Rajo Valjekana, Eibara, Hetafea i Viljareala, jasno je da naredni ''El klasiko'' neće imati toliki rezultatski značaj.

Real Madrid do gostovanja na Kamp nou nema težak raspored pošto igra protiv Levantea i Las Palmasa u gostima, odnosno protiv Selte i Sevilje na svom stadionu.

Ipak, tu je i drugoplasirani Atletiko Madrid koji ima osam bodova manje od Barselone, odnosno četiri više od Reala.

Tim Dijega Simeonea i dalje ima šanse da stigne Barselonu, ali zato ne sme da dozvoli kiks, naročito u do tog ''El klasika'' kada bi Katalonci mogli da kiksnu.

Atletiko u naredna četiri kola dočekuje Real Sosijedad i Deportivo, a gostuje Valensiji i Sporting Hihonu.

U svakom slučaju, drugog aprila, nakon ''El klasika'', ova sezona Primere bi mogla da se zaključi ili da se dodatno zakuva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 29.02.2016
21:12

Neće imati, već smo otpali iz trke za titulu. Na žalost sve osim pobede Barselone biće senzacija na veliku žalost navijača Reala.

avatar
hadzimontagic
Monday, 29.02.2016
19:34

Barsa je zadnjih godina u EL Clasico, pokazala ogromnu klasu u odnosu na Real, tu je nadigran Real u svim elementima fudbala, Razultati su katastrofalni po Real.

avatar
Lord Bobinjo!
Tuesday, 01.03.2016
16:26

Pogledaj malo bolje medjusobni duel,Real ih je nekoliko puta nadigrao i pobedio na Kamp Nou vodjstvom Murinja.

avatar
hadzimontagic
Tuesday, 01.03.2016
20:56

Sta da gledam,jeli Real primio 6komada na Bernabeu, jeli Anceloti primio 4komada na Bernabeu, jeli Benitez primio 4komada na Bernabeu, jeli Murinjo izgubio 5:0 u Barseloni.

avatar
Lecter
Monday, 29.02.2016
19:21

El Klasiko uvijek ima znacaj. Jeste bodovna razlika velika i Barselona igra kuci i titula je sve bliza i Barselona je trenutno mnogo jaca. Ne vjerujem da ce biti lako a sigurno da bi Barselona bila zadovljna sa 1-0.

avatar
nolito122
Monday, 29.02.2016
18:07

real je trenutno tek treca ili cetvrta ekipa u primeri po kvalitetu tako da sve osim visokog poraza na camp nou je senzacija ..kakav el clasico ...

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 29.02.2016
17:58

Cu da li ce imati takmicarski znacaj...Zna se sta predstavlja El Klasiko u svijetu fudbala,Da igraju prijateljsku utakmicu,to je kao da je finale Lige Sampiona.Real je optao iz trke za titulu,to je svima jasno,ali to sve pada u vodu kad odje El Klasiko,nije vazno ko je bolje plasiran na tabeli ni u kakvoj je ko formi.To je jedan od najvecih rivaliteta i pobjeda vrijedi kao osvojena titula!

avatar
Dropkick Murphys 01
Monday, 29.02.2016
17:34

Ako ovako nastave,Real ce morati da brani trece mesto od Viljarela,inace ce da igraju kvalifikacije za LS:))))