Potvrđen još jedan odlazak sa "Etihada"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.05.2017.
19:22
Izvor: Sportske.net

Najavljeno je da će čak sedam igrača napustiti klub ovog leta, ali za sada su odlazak potvrdila samo dvojica fudbalera.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester siti je sezonu u Premijer ligi okončao na trećem mestu, ostali su bez trofeja, pa čak i finala u ostalim takmičenjma (Liga Kup, FA Kup, Liga šampiona), te se može reći da je debi sezona Pepa Gvardiole na klupi "Građana" bila neuspešna.

Tek pred kraj su Pepovi puleni počeli da igraju onako kako se od njih očekivalo da igraju od početka sezone, čini se da je veliki krivac za tako nešto Vensan Kompani, koji je ponovo propustio veći deo sezone zbog povrede. Od kako se vratio u tim, postigao je tri pogotka i "Građani" su postali verovatno i najbolji tim u Premijer ligi.

Upravo je odbrana bez Kompanija bila veliki problem za Mančester siti ove sezone, pa je Gvardiola rešen da to reguliše ovog leta.

Zabaleta se oprostio od dresa kluba sa "Etihada", a sada je i Gael Kliši potvrdio da je odigrao svoj poslednji meč u plavom dresu ekipe iz Mančestera.

On je navodno u jednom intervjuu upitan da li će naredne sezone igrati sa Džoom Hartom, na šta je on dao sledeći odgovor.

"Teško. Nisam siguan gde će Džo biti naredne sezone, a ja neću biti ovde", izjavio je Kliši.

Dakle i Francuz napušta klub, a za njim će najverovatnije i njegov sunarodnik Bakari Sanja. Očekuje se da klub napusti i golman Vili Kabaljero, kao i Hesus Navas, iako je Špancu ponuđen produžetak saradnje, ali je on rešen da se vrati u domovinu i ponovo obuče dres Sevilje.

Bez ugovora ostaje i Jaja Ture, ali će on najverovatnije dobiti novu jednogodišnju saradnju, dok će u klubu ostati i mladi Tosin Adarabajo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
james sawyer
Monday, 22.05.2017
21:35

Na kraju će sve da se završi kako sam i zamišljao,kompany,aguero i toure ostaju,nadam se da će i vili ostati,svim ostalim želim sreću u nastavku karijere,ederson,walker,gaya,a kako mi se cini i fabinho i to je to

avatar
PepGuardiola-Im back
Monday, 22.05.2017
21:04

Dosao u klub za male pare,godinama bio solidan,ali nikada kalibar za lige sampiona.Ove sezone strasno lose,neka ide i on i Sanja.

avatar
mrancic
Monday, 22.05.2017
20:01

Šteta što idu.Sve mladi fudbaleri.Perspektiva je pred njima😀

avatar
Monday, 22.05.2017
19:48

Ja ne znam sta ovaj Gvardiola planira ajde sto mu trebajnu novi bekovi,njemu trebaju i nova krila Sane i Sterling to nisu igraci koji su materijal da sa njima napadnes titulu...

avatar
3x3
Monday, 22.05.2017
20:33

A, u stvari jesu.

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 22.05.2017
20:42

Sane nije igrac za lov na titulu? A VILIJAN i Pedro jesuu? E moj King ja ne znam sta se tebii desava sve, Sane je vec sadaa silaa i za Vilijana je RONALDINJO 1/1. Ti se sad ufuro s Konteom pa mislis svake sezone NAJJACI CELSI sve 100000% osvaja... Ko visoko leti zna nisko past... A ti si na vecoj visini od aviona