Potresi drmaju Real, Anćeloti "leti" na kraju sezone?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 09.03.2015.
17:58
Izvor: Sportske.net, Beta

Real Madrid je izgubio prvo mesto u šampionatu Španije, ispali su iz Kupa Kralja, a najbolji igrači ne igraju na potrebnom nivou. Rezultat svega bi mogao da bude odlazak Karla Anćelotija na kraju ove sezone.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Giljem Balag, stručnjak za špansku Primeru i kolumnista "Skaj Sporta", naveo je da bi kao rezultat loših igara Real Madrida u ovoj godini mogao da bude otkaz Karlu Anćelotiju.

Od trenutka kada su se povredili Luka Modrić i Hames Rodrigez Real Madridu ne ide, izgubili su prvo mesto u Primeri sasvim zasluženo, ispali su u Kupu Kralja od Atletiko Madrida, a u Ligi šampiona su na korak od plasmana u narednu fazu, četvrtfinale.

Pisali smo danas da se vodi prava kampanja u medijima da se Karlo Anćeloti vrati na 4-4-2, ali bi u tom slučaju jedan od trojice "nedodirljivih" morao na klupu.

Danas i prve spekulacije od početka sezone da će Anćeloti otići na leto.

Znamo da se u Realu ne praštaju neuspesi, da nema vremena šta da se čeka, ali napominjemo da je pre samo nekoliko meseci situacija bila potpuno drugačija. Nakon osvojene titule svetskog klupskog prvaka mediji su bili puni prelepih priča o Karletu, a evo danas je i on na udaru. Ne samo medija, i u publici je bilo zvižduka zbog njegove formacije koju i dalje forsira.

Pomenuti kolumnista "Skaj Sporta" napominje i da bi Anćeloti bio otpušten odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na meču finala Lige šampiona da Serhio Ramos nije postigao onaj gol u 94. minutu meča.


Danas je Karlo Anćeloti održao i konferenciju za novinare, istakavši da nema šanse da izbaci iz tima nekog od pomenutog trojca.

Trio, koji je u javnosti poznat pod nazivom "BBC", po rečima Anćelotija, predstavlja okosnicu "kraljevskog kluba".

"Dok god su oni spremni, nema pregovora o njihovom mestu, šanse da će neko izostati iz startnih 11, jer su oni mnogo toga dali klubu. Verujem u njih, a oni nam, bez sumnje, daju naš identitet. Generalno smo u padu forme, a to se ne odnosi samo na njih trojicu. U ovom trenutku ekipa ne pomaže mnogo napadačima", rekao je Ančeloti.

Na pitanje novinara da li bi Bejl trebalo da bude izostavljen iz ekipe, jer na osam utakmica nije postigao gol, Ančeloti je kazao da bi onda morao da promeni ceo tim.

"Onda bih morao da promenim ceo tim... Benzemu, Kristijana, igrače na sredini terena. Moram da napravim generalnu procenu šta je dobro za tim. Mislim da Bejl nije zadovoljan kako igra, ali on to razume i pokušava da bude bolji", kazao je Anćeloti.

Koliko su sve priče o njegovom odlasku realne, procenite sami, ali svakako da ima materijala da neko 'glasa' protiv njegovog ostanka na klupi.

Kraljevski klub će na stadionu "Santjago Bernabeu" sutra od 20.45 dočekati Šalke u revanš meču osmine finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cika anonimni
Monday, 09.03.2015
19:03

Pre par meseci svi ga hvale kako je najbolji trener a sad bi da mu daju otkaz tako je to u Realu

avatar
brziii
Monday, 09.03.2015
19:16

tako je to u svakom velikom klubu. Realu, Barceloni, Manchesteru, Bajernu i td ..

avatar
Uncounquered
Monday, 09.03.2015
23:08

U Manchesteru su toliko debilni da ce da ostave Van Gal-a, i ako ne bude izborio LS :D

avatar
brziii
Monday, 09.03.2015
19:19

tako je to u svim vecim klubovima. Realu, Barceloni, Manchesteru, Bajernu,itd.