Potop favorita u FA Kupu! Ispali Čelsi, Siti, Totenhem...

Autor: Darko Mitrović
subota 24.01.2015.
18:03
Izvor: Sportske.net

Neverovatan rasplet današnjih mečeva šesnaestine FA Kupa. Veliki favoriti redom ispadali, Čelsi se najviše obrukao!

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Mančester Siti je na svom terenu dočekao ekipu Midlsbroa, trenutno drugoplasiranu u Čempionšipu. Naš Aleksandar Kolarov je zaigrao od prvog minuta ua ''Građane'', ali njegovom timu nije išlo kako su zamislili.

Posle prvog poluvremena bez golova, pravi šok za favorizovanog domaćina je usledio u osmom minutu drugog poluvremena, kada je Bamford uspeo da realizuje akciju Midlsbroa kroz sredinu, posle par nespretnih reakcija odbrane ''Građana'' - 0:1.

Imali su domaći dovoljno vremena da naprave preokret, u nastavku je napad pojačan ulaskom Edina Džeka, ali rezultata opet nije bilo. Umesto toga, tačku na celu priču je stavio Kike u nadoknadi vremena, postavivši konačnih 0:2.

Ništa bolje nije prošao ni lider Premijer lige, ekipa Čelsija, koja je, takođe na svom terenu, doživela blamažu protiv trećeligaša Bredforda, iako je vodila sa 2:0. Na kraju neverovatnih - 2:4!

Naši Bane Ivanović i Nemanja Matić nisu bili akteri ove bruke Murinjovog tima, a bez njih dvojice, domaći su u prvom poluvremenu poveli golovima Kejhila u 21. i Ramireša u 38. minutu.

Niko tada nije mogao ni da pretpostavi šta će se dogoditi u nastavku, kakav brodolom moćnog Čelsija! Preokret je najavio Štad u finišu prvog poluvremena, a u drugom ga potvrdili Morais, Halidej i Jeits, za konačnih 2:4!

Novo neprijatno iznenađenje, i opet na svom terenu, svojim navijačima priredio je i Totenhem u duelu sa Lesterom. ''Pevci'' su rano poveli, golom Taunsenda i minimalnu prednost dugo održavali, a onda u finišu potpuni preokret Lestera. Prvo je Uloa izjednačio na 1-1 u 83. minutu, da bi u poslednjim trenucima Šlup doneo veliko slavlje gostima - 1:2!

Razočarao je i Sautempton, opet na svom terenu, protiv Kristal Palasa (2-3). Naš Dušan Tadić je od prvog minuta zaigrao, odigrao ceo meč, ali nije mogao da spreči poraz svog tima... Poput Čelsija i Totenhema, i Sautempton je dobro počeo. Poveo je golom Pelea u 9. minutu, a posle Šamakovog izjednačujućeg pogotka, usledio je autogol Dana za novo vođstvo ekipe Ronalda Kumana.

Međutim, ovde se nije dugo čekalo na potpuni preokret. Do kraja prvog poluvremena, Kristal Palas je golovima Sanoga, a onda još jednom Šamaka, stigao do konačnih 2-3.

Golove možete da pogledate OVDE.

FA Kup, šesnaestina finala

Blekburn - Svonsi 3:1
Birmingem - Vest Bromvič Albion 1:2
Kardif - Reding 1:2
Čelsi - Bredford Siti 2:4
Derbi Kaunti - Česterfild 1:0
Mančester Siti - Midlsbro 0:2
Preston - Šefild Junajted 1:1
Sautempton - Kristal Palas 2:3
Sanderlend - Fulam 0:0
Totenhem - Lester 1:2
18.30h Liverpul - Bolton

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke