Poštovanje za Engleze!

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.12.2014.
12:44
Izvor: Beta

Kao jedini koji fudbal igraju i tokom verskih praznika najmanje što Englezi mogu da dobiju jeste poštovanje.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dok fudbalski svet uživa u prazničnim blagodetima uz svoje porodice, tople obroke, Englezi tradicionalno trče za loptom.

Čuveno božićno ludilo i 'Boksing dej' fudbal stvari su koje daju posebnu draž ostrvskom fudbalu.

Na dan kada se u Engleskoj otvaraju pokloni ispod jelke, dan nakon BNožića, engleski fudbaleri igraju redovno kolo Premijer Lige, za njih odmora nema, nakon kola 26. decembra, očekuje nas još jedno samo dva dana kasnije, a potom i prvog januara.

Zbog toga, jasno je, i zaslužuju poštovanje.

Trener Čelsija žoze Morinjo rekao je da fudbaleri u Velikoj Britaniji zaslužuju poštovanje pošto igraju utakmice i tokom praznika, kada je zimska pauza u ostalim ligama.

Njegov Čelsi otvara program, sutra od 13.45 igra na Stamford Bridžu protiv Vest Hema i želi pobedu kako bi sačuvao prvo mesto na tabeli.

To će biti druga utakmica Čelsija od četiri, koliko će odigrati za 11 dana!

"Nije važno da li ste Englez ili niste, ali morate da poštujete fudbalere u ovoj zemlji. Trenutno, nemački fudbaleri uživaju na plaži, Španci se sunčaju na Maldivima, svi su na odmoru. Ali, ovde igrate 22. decembra, igrate na 'boksing dej', pa 28. decembra i 1. januara i mislim da zbog toga svi moraju da poštuju fudbalere"
, rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

"Navijači širom zemlje iskazuju poštovanje, pošto su svi stadioni za praznike rasprodati",
dodao je on.

Čelsi je u ponedeljak pobedio Stouk sa 2:0 i zadržao tri boda prednosti nad Mančester sitijem, 28. decembra igraće protiv Sautemptona, a 1. januara protiv Totenhema.

U vodećim svetskim ligama je zimska pauza, španski šampionat nastaviće se 3. januara, italijanska Serija A tri dana kasnije, a nemačka Bundesliga 30. januara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
fcb
Thursday, 25.12.2014
13:49

Postovanje ?
Ne igraju oni zbog necijeg zadovoljstva, ili zbog toga sto im se bas igra za praznike, vec samo zbog para, i kada ovo kazem ne mislim na igrace, vec na ligu i savez, jer mislim da na ovaj nacin igrace ne tretiraju kao ljude, vec kao robove, jer i igraci imaju svoje porodice i ne moraju bas da igraju na bozic i novu godinu

avatar
disqus_9pXYaJZKCj
Thursday, 25.12.2014
14:21

Za te pare ima da igraju 365 dana u godini.

avatar
ness&asnl
Thursday, 25.12.2014
14:23

Praznike umesto sa porodicom,sa kolegama na terenu.Jeste,nije ljudski.Ali priznaj da bi i ti rado gledao Barsu tri ,cetiri puta u narednih deset dana :)