Poštenje Serije A - Nema popusta za davljenike!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 30.04.2017.
16:54
Izvor: Sportske.net

Ako je neko verovao u teorije zavere, niko od tri ekipe koje se bore za opstanak nije pobedio, iako su rivali bili nezainteresovani!

EPA/ALBANO ANGILLETTA
EPA/ALBANO ANGILLETTA

Povezane vesti

Popodnevni program u Seriji A bio je rezervisan za uzbuđenja u borbi za opstanak.

Milan je gostovao u Krotoneu, delovali su bezvoljno u prvom delu, a Kalabrezi su se radovali već u osmom minutu kada je Trota dobio duel sa Zapatom i pogodio mrežu Donarume.

Trota je dao još jedan gol koji je neopravdano poništen.

Gosti bezopasni, jedino je Suso probao u finišu prvog dela.

U nastavku su Kalabrezi promašili još jednu šansu, da bi nakon kornera Paleta iz gužve pogodio za 1:1. Odmah je i Lapadula imao priliku za potpuni preokret.

Milan je bio bolji rival, Kucka je stavio na muke Kordaza, ali je u finišu Trota mogao da šokira "Rosonere" i postane heroj utakmice.

Empoli je ugostio Sasuolo, za domaćina meč mnogo važniji, ali su poveli gosti, posle kornera se Peluzo snašao pred golom Skorupskog, muk na "Kastelaniju".

Nekoliko minuta kasnije, penal za Empoli, Pućareli ne greši, 1:1.

No do odlaska na odmor je Sasuolo opet poveo, Matri koristi grešku odbrane rivala i donosi novu prednost Emilijanima koji su igrali samo za čast.

I pokazali su da je imaju, nije bilo popusta, u nastavku Dankan postiže treći gol, Empoli je u velikoj nevolji.

Đenova je takođe u grupi timova koji strepe, zbog toga je njihov meč protiv Kjeva imao takmičarski značaj, Goran Pandev u finišu prvog dela uspeva da donese slavlje pod Lanternom. Ali, onda je usledilo neočekivani, ni Kjevo nije želeo da odigra rekreativni meč, šokirali su "Marasi" u nastavku, Bastijen i Birsa za desetak minuta okreću rezultat i ništa nije gotovo, Ligurijani su i dalje u opasnoj zoni.

Otpisani Palermo je dočekao nezainteresovanu Fiorentinu, Dijamanti iz slobodnjaka je pogodio za Sicilijance koji plove ka Seriji B.

Kaljari je ugostio takođe Peskaru koja nema nikakvu nadu, Žoao Pedro je u otvorenoj utakmici doneo prednost Sardima, 1:0 sredinom prvog dela.

Bez značaja meč između Bolonje i Udinezea, već u 2. minutu Destro je načeo Friulane, da bi Tajder u nadoknadi prvog dela duplirao vođstvo. U nastavku još jednom Destro i Verdi nanose katastrofu "Zebretama".

Matine termin je bio rezervisan za rimski derbi, Lacio je zasluženo slavio.

Rezultati 34. kola:

Atalanta - Juventus 2:2
Torino - Sampdorija 1:1
Roma - Lacio 1:3
Krotone - Milan 1:1
Empoli - Sasuolo 1:3
Bolonja - Udineze 4:0
Kaljari - Peskara 1:0
Đenova - Kjevo 1:2
Palermo - Fiorentina 2:0
Inter - Napoli 20:45

Na tabeli, Juventus ima 84 boda, Roma 75, Napoli 71 i meč manje, Lacio 67, Atalanta 64, Milan 59, Inter 56 i meč manje...

Na dnu Đenova 30, Empoli 29, Krotone 25, otpisani Palermo sa 19 i Peskara sa 14 bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 01.05.2017
08:52
avatar
Sunday, 30.04.2017
23:04

Da, ali zato je i Fiorentina pocela jako da brljavi, posle poraza od Empolija, sad i ovo, a u proslom kolu su dobili Inter, sad tri ekipe beze od 6. mesta...

avatar
Butcher_of_Blaviken
Sunday, 30.04.2017
18:21

Запата капитен, каква брука!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 30.04.2017
17:47

krotone strasno pokraden trebali su da pobede milana...ipak je krotone jak prosle sezone su zavrsili u prve tri ekipe dok milan godinama to nije uradio

avatar
Paul George
Sunday, 30.04.2017
17:10

Montela odlazi!Ekipa ti ima sraman pristup sa jednom od najgorih ekipa lige, kao i prosle nedelje, ove je cak i bilo bolje, ali daleko si ti od trenera nekog velikog, nista neces uraditi u karijeri.Dovesti Spaletija na leto ili napasti Jardima, Sampaoli, Bjelsa.Jednostavno, Montela mora da ide, Milanu treba remont ekipe, ostanak Susa, Romanjolija, Calabrie, Bonaventure, Donarume, Pasalica, Deulofeua ako bi moglo, ako ne danas je postalo jasno zasto treba juriti Balde Keitu.Lose, lose, kao sto se i lose pise naredne nedelje protiv Rome.

avatar
Sunday, 30.04.2017
17:02

Nisam bas siguran da ono nije bio ofsajd, nista ja ne verujem Italijanima i njihovom izvlacenju linije, vise puta do sada se pokazalo da oni ne umeju pravilno da je pokazu. Mi smo sigurno osteceni za penal, ali smo i dali gol rukom, oni su mozda poveli posle faula u napadu nad Zapatom. Znaci, ili 1-1 ili 2-2:-D Inace, onaj Kucka je teski pajac, smesno je da pise da i njega treba zadrzati, opet ce propustiti Romu kao i u prvom delu zbog velikog i teskog idiotizma protiv smesnog Krotonea na samom kraju utakmice, taj covek kao da to namerno radi.