Postao je i kapiten Jang Bojsa, ima li za njega mesta u reprezentaciji?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.10.2015.
10:40
Izvor: Sportske.net

Velika čast za srpskog štopera u trenutku kada se ekipa nalazi u seriji trijumfa.

bscyb.ch
bscyb.ch

Povezane vesti

Fudbaleri Jang Bojsa ušli su u sjajnu formu u švajcarskoj ligi, gde su vezali četiri uzastopne pobede i posle neubedljivog starta, sada zauzimaju drugo mesto. Među najzaslužnijima za odlične rezultate su i srpski fudbaleri Miralem Sulejmani, kao i štoper Milan Vilotić, koji od prošlog kola saigrače predvodi kao kapiten.

Jang Bojsi su bili prva ekipa koja je savladala Bazel, koji je do tada imao osam uzastopnih pobeda, a takođe je pobeđen i Grashoper, koji je zauzimao drugo mesto. Vilotić kaže da je atmosfera u timu odlična.

"Forma je konačno na nivou koji je jedino i prihvatljiv, jer su ciljevi za ovu sezonu visoki. Sada moramo ovako da nastavimo" - rekao je Vilotić.

Ekipa iz Berna je sezonu počela slabo, jer su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a zatim i iz Lige Evrope.

"Postoji žal za propuštenim, ali tokom leta smo imali neočekivano veliki broj problema sa povredama i nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona. Primarni cilj je i dalje titula. Evropske utakmice bi samo dodatno trošile ekipu, tako da sada možemo da budemo posvećeniji prvenstvu" - smatra Vilotić.

Jedno od velikih pojačanja za Jang Bojs je i srpski fudbaler Miralem Sulejmani. Vilotić veruje da je on pravi igrač za njegov tim.

"Sulejmani je veliko pojačanje za nas. Od samog početka se videlo koliko nam znači njegov dolazak i stvarno je sjajno što je sa nama" rekao je Vilotić.

Sjajni štoper je od utakmice protiv Grashopera dobio čast da preuzme kapitensku traku od Stiva von Bergena, koji će duže odsustvovati zbog povrede mišića.

"Od ove sezone sam zamenik kapitena, a zbog povrede von Bergena sam trenutno preuzeo traku. To je lepo priznanje i predstavlja veliku čast za mene" - rekao je Vilotić.

Jang Bojsi trenutno dele drugu poziciju sa Grashoperom, a priliku za petu uzastopnu pobedu imaće protiv sedmoplasiranog Vaduca u gostima, 17. oktobra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 13.10.2015
16:45

Vilota treba da ima mjesta za reprezentaciju i to u prve da igra

avatar
England
Tuesday, 13.10.2015
15:42

Vidim da neki ovde prave od zlatnih orlica Bogove fudbala. Ljudi Srdjan Babic igra u drugom timu Sosjedada, Veljkovic za drugi tim Totenhema. I vi ocekujete da nam oni igraju stopere protiv ozbiljnih igraca u kvalifikacijama?! Pola tih orlica nema nikakvu minutazu u svojim klubovima. Za sad jedino Andrija Zivkovic, Sergej Milinkovic-Savic, Milan Gajic, Rajkovic, Grujic i Antonov mogu da se nadju na spiskovima selektora jer igraju u svojim klubovima. Viloticu se trebala pruziti sansa u nekoj prijateljskoj utakmici da se vidi da li je kalibar za reprezentaciju takodje zvati i Pejcinovica.

avatar
vozd87
Wednesday, 14.10.2015
01:07

Само ми молим те реци како то мислип Сергеј ИГРА.Притом уопште не мислим да је Сергеј лош играч.Напротив по мени одличан играч.Али не можеш рећи да он ТРЕНУТНО игра за Лацио.

avatar
England
Wednesday, 14.10.2015
17:31

Ne igra svaku utakmicu vecinom je na klupi ali dobija po malo minutazu i tu je oko prvog tima, dok je vecina orlica u drugoj ekipi svog tima. I misljenja sam da treba probati upariti na sredini Matica i Sergeja.

avatar
gosfkcz
Tuesday, 13.10.2015
15:41

pa ako moze Mitrovic.... Drago mi je da je Karadzic popustio oko race petrovica i dozvolio da neko drugi igra zadnjeg veznog,bar nemamo vise kolac uboden na sredini terena.

avatar
Fejs str Hehe sport
Tuesday, 13.10.2015
14:55

Nema mesta za matorce samo mlade forsirajte

avatar
Toni Kroos
Tuesday, 13.10.2015
12:44

Vilotu cu da raspektujem do kraja zivota s obzirom kroz sta je sve prosao a gde se danas nalazi.. Svaka cast na svemu.. E sad,da li je za reprezentaciju,to ne znam..

avatar
ruud gullit
Tuesday, 13.10.2015
12:21

Reakcija Stefana Mitrovica kod prvog gola Portugalaca daje odgovor na ovo pitanje. Najblaze receno, amaterski.

avatar
Делија_момак
Tuesday, 13.10.2015
12:04

Што да не.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 13.10.2015
11:36

Hm, pa po svim parametrima ima, ali onim sukobom sa Robijem kao da je zatvorio sebi vrata reprezentacije. Pitanje je treba li nam jos jedan problematican fudbaler, Robi nije bas poznat po sukobima sa igracima, koliko znam to mu je jedini slucaj...

avatar
Amar Zo
Tuesday, 13.10.2015
11:20

Treba mu se dati sansa

avatar
despot
Tuesday, 13.10.2015
11:18

Bitno je da je Sulejmani vraćen u reprezentaciju, nadam se za stalno, neverovatno je kakav potencijal taj igrač poseduje, već sad je izuzetno kvalitetan, o požrtvovanosti i borbenosti da ne pričam, a kontinuiranim pozivima za reprezentaciju bi lako mogao da izraste u bitnu figuru u ekipi, siguran sam. Za Vilotu ne znam, ali ako zaista blista u Švajcarskoj, što da ne, iako pamtim da je razočarao onomad jednom ili dvaput kad je dobio poziv za reprezentaciju pre par godina.

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Tuesday, 13.10.2015
12:05

Tako je, bravo za ovo sto pises za Miralema! Vilotic je tri puta razocarao:-) Jos se i Crnogorcima nudio...

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Tuesday, 13.10.2015
10:48

* da su prisutni, nikoga da se odricemo/odreknemo:) Vilotic, Pejcinovic, Radoja, Kacar, Ivanic, Radovic, Djurdjic- hocu da im (opet) damo priliku! LEGIJA, ODLAZI!

avatar
-RVT- 1899/1945/1983
Tuesday, 13.10.2015
10:46

Moralo bi da bude. Ako nista drugo, bar da ga isprobamo. Veljkovic, Spajic, Maksimovic i Vilotic, Nastasic, Babic, Pejcinovic i Dusko Tosic. Dusko Tosic me je odusevio protiv Francuske jos pre sedam godina, jeste da smo izgubili u tom mecu, ali videlo se da je prisutna zelja i borbenost kod njega, nemamo mi pravo i luksuz da se odricemo jer smo mala zemlja i ne preterano mnogoljudna, ali ceni se i kvalitet:-)

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 13.10.2015
10:44

Nema. Nama ne treba reprezentacija sastavljena od prosečnih igrača kao što su Stefan Mitrović, Fejsa, Raća Petrović, Duško Tošić, Milivojević... pustite zlatnu decu makar da budu pri A reprezentaciji!!

avatar
milosct
Tuesday, 13.10.2015
15:08

I sta ce da rade zlatna deca kada su pri A reprezentaciji, a ne igraju? Ako vec pozove nekog ko moze da igra i za mladu reprezentaciju, onda neka ga pusti da igra. Ovako je oslabio mladu, da bi mu ovaj presedeo na klupi, kao sa MIlinkovic-Savicem sada. To je po meni veoma glup potez saveza

avatar
milosct
Tuesday, 13.10.2015
17:25

Sta ce on toliko dobiti ukoliko samo bude putovao sa reprezentacijom??? Sta, treba da slusa price Kolarova i Ivanovica? Ne razumem. Kako igrac moze fudbalski da sazri ukoliko ne igra? Da ide u skolu, ide kod psihologa?

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 13.10.2015
15:52

Pa ti ne brusiš formu u reprezentaciji, ti orilići će igrati u klubovima, a u reprezentaciji će kupiti iskustvo igranjem sa Ivanovićem, Matićem... Ti ne razumeš kako funkcioniše sazrevanje igrača, zato i smatraš glupim potez sa SMS-om, Rajkom...