Posrtanje šampiona - Srbi iz Tosna zaustavili Petkov Spartak

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.09.2017.
14:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Tosna šokirali su aktuelnog šampiona Rusije u okviru 10. kola Premijer lige.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Aktuelni šampion Rusije priredio je svojim navijačima još jedno neprijatno iznenađenje, pošto je u okviru 10. kola Premijer lige remizirao sa ekipom Tosna.

Spartak je na gostovanju odigrao 2:2 (1:2) iako je četiri minuta pre kraja imao dva gola prednosti.

Sve je ukazivalo da će Spartak vezati drugi trijumf u prvenstvu pošto je domaćin već u 29. minutu ostao sa igračem manje na terenu, a šest minuta kasnije Georgi Džikija doveo je goste u prednost.

Manje od petnaest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Spartaku da duplira prednost preko Marija Pašalića i činilo se da su gosti završili posao u 63. minutu.

Nema sumnje da su navijači moskovskog kluba već bili upisali tri boda, ali je onda usledio pravi šok. Domaćin je od 86. do 90. minuta postigao dva gola i tako zagorčao život šampionu.

Prednost Spartaka smanjio je rezervista Evgenij Markov u 86. minutu, samo dva minuta nakon što je na terenu zamenio našeg Marka Poletanovića, a posle velike greške bivšeg fudbalera Crvene zvezde Marka Petkovića.

Tosno je do boda stiglo u 90. minutu kada je Rade Dugalić asistirao a Anton Zabolotni pogodio mrežu golmana Spartaka, premda se stiče utisak da je strelac drugog gola bio u ofsajd poziciji.

Za domaće je nastupio i Nikola Trujić koji je na terenu proveo poslednjih pola sata, a Marko Petković je igrao celu utakmicu za Spartak i požuteo u 78. minutu.

Spartak ostaje na osmom mestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova, dok Tosno zauzima trinaestu poziciju sa 9 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke