Porto nemoćan pred najvećim rivalom! Lima junak derbija!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.12.2014.
23:00
Izvor: Sportske.net

Portugalski derbi, duel Porta i Benfike, večeras je pripao lisabonskim ''Orlovima'', koji su dodatno uvećali predenost na čelu tabele. Prvi trijumf Žezuša na 'Dragau' od kako je za kormilom Benfike!

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Benfika je večeras nastavila svoju sjajnu seriju pobeda u portugalskom šampionatu, i to na gostovanju svom najvećem rivalu!

U derbiju 13. kola, ujedno i derbiju jeseni, Benfika je kao gost savladala Porto sa 2-0, što joj je već 11. pobeda ove sezone i sada ima šest bodova više od večerašnjeg rivala.

Junak derbija je Lima, koji je postigao oba gola za ''Orlove''! Na vodeći gol se čekalo do 36. minuta, kada se Lima posle centaršuta sa desne strane, ''ušunjao'' u peterac i prosladio loptu u mrežu.

Domaći su se nadali izjednačenju u nastavku meča, ali je Lima u 56. minutu svojim drugim golom dotukao ekipu Porta. Ovog puta je natrčao na odbijenu loptu posle pokušaja jednog njegovog saigrača i odbrane golmana Fabijana, i prosledio je u mrežu - 0:2.

Porto je imao više od igre, konstatnto napadao i stvarao prilike, promašaji su se ređali kao na traci, golman gostiju Žulio Cetar kao da je začarao svoju mrežu, a Benfika je iskoristila svoje malobrojne prilike i zabeležila pavu pobedu na 'Dragau' u poslednjih devet godina i prvu u Žezušovoj eri.

U prilogu pogledajte golove.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke