Poraz Fiorentine u derbiju, kraj snova o Ligi šampiona?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.04.2016.
14:22
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg neuspeha u ''derbiju Toskane'', ''Ljubičasti'' mogu da se uzdaju samo u teoriju...

BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Ekipa Fiorentine nastavila je sa lošim rezultatima u Seriji A u poslednje vreme i iz kola u kolo ima sve manje izgleda za osvajanje trećeg mesta koje vodi ka Ligi šampiona.

Tim iz Firence je danas u 32. kolu upisao već sedmi uzastopni meč bez pobede, a da sve bude gore po njih, na gostovanju Empoliju u ''derbiju Toskane'' nisu uspeli ni da remiziraju.

Domaćin je slavio sa 2:0 i tako ''Ljubičaste'' ostavio na petom mestu na tabeli, uz sedam bodova manje i jedan meč više u odnosu na trećeplasiranu Romu.

Trijumf Empolija najavio je Pućareli, koji se u 41. minutu meča najpre sjajno oslobodio Rodrigeza, a onda snažnim udarcem savladao nemoćnog golmana Tatarusanua - 1:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme. Saponara je potom propustio priliku da duplira prednost Empolija, a u 67. minutu gostima nije priznat pogodak zbog ofsajda u kojem se našao Kalinić.

Nade gostiju da bar mogu da izbegnu poraz potrajale su do 88. minuta, kada je Zielinski svojim pogotkom rešio sve dileme - 2:0 za Empoli, koji se izdvojio na 11. mestu na tabeli Serije A.

Dodajmo još i da su doprinos ovom trijumfu dali i naš štoper Uroš Ćosić, koji je odigrao svih 90 minuta, kao i Rade Krunić, koji je u 76. minutu zamenio Saponaru.

Golove možete da vidite OVDE.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke