"Policija" čuva Mesija na "El Klasiku"!

Autor: Boris Jovanović
petak 20.03.2015.
11:53
Izvor: Sportske.net

Kada bolje razmislimo, drugačije ga je i nemoguće zaustaviti. Leo deluje nedodirljivo...

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Leo Mesi igra neverovatno, u Realu se pribojavaju Argentinca pred duel sezone.

Anćeloti razmišlja kako da ga zaustavi, Realov stručni štab smatra da je jedino rešenje da ima što manje kontakta sa loptom. Videćemo kakav će kriterijum primeniti sudija Lahoz, ali svakako da je plan Madriđana da ne dozvole da Mesi u poslednjoj trećini terena primi loptu i okrene se licem ka golu.

Zbog toga planiraju agresivan pristup, Serhio Ramos bi trebalo da izlazi u sredinu i praktično se pretvori u Mesijevu senku kada mu vezisti pošalju loptu iz dubine, dok će se Marselo pobrinuti kada primi loptu kraj aut linije.

Jasno da ovo zvuči lako kada čitate, ali ideja da se spreči Mesi ne samo da stvara višak u završnici već i da asistira će morati da bude perfektno odrađena.

Real ove nedelje na trreninzima upravo uvežbava tu varijantu, pri čemu se od Ronalda i Bejla, Benzema nije sporan, traži da budu agresivniji nego obično, da napadaju vezni red, Inijestu, Rakitića i Ćavija ako bude igrao i poremete protok lopte ka Mesiju.

Prema mišljenju Italijana, makar ove informacije uzimali sa dozom rezerve jer su iz katalonskih medija, jedini način da Real preživi "Kamp Nou" je timski rad i savršena defanziva.

Jer, navodno Anćeloti veruje da je Barselona u mnogo boljoj formi, da je invidualno jači tim od njegovog, i da Real samo ogromnim požrtvovanjem i čekanjem kontre može da izbegne poraz.

Videćemo u nedelju, u svakom slučaju, Mesi čuvaj se, planiraju da te privedu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke