Pogba dežurni krivac, ali ovi brojevi su teška optužba za Francuza!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 14.04.2017.
19:40
Izvor: Sportske.net

Tip koji je plaćen najviše u istoriji je po statistici 53. vezni igrač PL, nije ni blizu liste strelaca, asistencije da i ne pominjemo. Uz sve to, njegovi procenti šuta, koji ga je krasio u Juventusu su očajni!

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Pol Pogba je sigurno najkritikovaniji igrač na svetu u ovom trenutku.

Od kada je stigao, Francuz je na udaru navijača, od najskupljeg na svetu se očekivalo više. Čak i kada ne igra loše, polazi se od njegove cene.

Žoze Murinjo je prvo njegove kritičare nazivao ljubomornim, ali nedavno mu je zamerio da previše vremena provodi u marketinškim akcijama van terena i da mora da misli isključivo na fudbal u poslednja dva meseca sezone.

Sinoć posle Anderlehta, navijači su ga ponovo razapeli na društvenim mrežama zbog onoga što je pokazao.

Pa kakve su njegove brojke?

Dao je 7 golova u 44 meča za Junajted, što se ocenjuje kao malo, s obzirom na slobodu u igri koju ima. U Juventusu je postizao dvocifren broj golova u poslednje dve sezone, a imao je mnogo više defanzivnih obaveza i igrao dalje od gola.

Ali, hajde da od Pogbe ne očekujemo previše golova.

Kada pogledate broj golocva u odnosu na šuteve, on je tek 53. u PL, prvi je Sadio Mane, sledi Azar, u prvih pet su Son iz Totenhema i "velški Pirlo" Džo Alen. Ispred Pogbe je i Maruan Felaini.

Pogba je dao golova koliko i Stanisla i Mat Filips, ali koja je njihova cena.

Da vidimo dalje, Pogba ima 3 asistencije, vode Sigurdson, Eriksen i De brajne sa po 11, Zaha ima 9, Ros Barkli koga razapinju u Evertonu jer ne potpisuje novi ugovor 8, Lalana 7. Snodgras koji je iz Hala prešao u Vest Hem ima asistenciju više od Pogbe. Toliko ima i Grosicki, s tim da je Poljak došao u Hal u januaru.

Pogba postiže gol svakih 600 minuta, 88 puta je šutirao, samo 30 puta je uspeo da pogodi okvir gola.

Kada sve ove podatke uporedite sa njegovom cenom, jasno je zbog čega je na udaru.

A sad, priča o godinama.

Pogba ih, nekako već zaboravljamo, ima 24, već je bio u Engleskoj, mada nije dobijao šansu u PL pre odlaska u Juventus. Ali, igrao je u jakoj ligi, stigao do finala Lige šampiona, igrao sa Francuskom, dakle, nije da nema iskustva.

Zbog toga kritike pljušte, a ovo za njega liči na sezonu za zaborav...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Saturday, 15.04.2017
08:28

Da je problem u Pogbi bilo bi lako. Lako je zameniti jednog igraca, u MU su mnogo veci problemi. Vecina igraca im nema dobar mentalitet,uprava ih je pretvorila u masinu za pravljenje novca, a zapostavila fudbal. Ja bih zabranio pristup trening centru, ukinuo mobilne igracima na treningu i na dan utakmice, i prodao manekenski dio tima (oko 80%). Pa bi onda ovde raspravljali da li je Pogba bolji od Ronalda i Mesija.

avatar
Stari
Saturday, 15.04.2017
07:14

Realno nema ni skim da igra. Kerik, Erera, Felaini....katastrofa!!!

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 15.04.2017
04:49

Ali niste stavili koliko je precki pogodio, to je jako bitna statistika.. bar za neke ovde.. Pogba je dobar igrac i mislim da ce pokazati svoju pravu igru ali da je neki vrhunski, to nije

avatar
3x3
Saturday, 15.04.2017
00:44

Juventus i Mancester ne igraju isti fudbal, ne znam sta vam tu nije jasno. Juventus je na mnogo visem nivou. Pored sebe je imao bolje igrace u Juventusu kao i mnogo drugaciji sistem rada koji mu je odgovarao. Ova igra koju igra Mancester je blago receno smesna kad se setimo svi kakav je Mancester Junajted strah i trepet bio. Ko god dodje u Mancester, niko ne valja. To je nemoguce, ali je njima izgleda tako. Rekao bih pre da je do trenera.

avatar
NIKE
Friday, 14.04.2017
20:40

Kako momak da igra fudbal, kad svaki dan na pijaci prodaje vešove, najlonkice i ostalo rublje, pogledajte brojke jednog Dele Alija i vidjet ćete koliko je on bolji od ovog manekena.

avatar
Forza RoSs0neri
Friday, 14.04.2017
20:27

Slavili ga kao boga kad je dosao a sad im ne valjaa,pa ja ne znam koji fudbaler moze da opravda sa igracke strane tih 100m (ne racunamo marketing) od svih ovih koji su prodati u zadnjih par godina iskreno mislimd a je samo Ronaldo uspeo da isplati tih svojih 90m a sigurno ce i Neymar,pa cak i Bale bi morao da ima 20+golova svake sezone da bi bio isplativ...Makar ja tako mislim.

avatar
Čeki
Friday, 14.04.2017
21:11

Kolko ja znam i Suarez je basnoslovno placen od Barse pa je opravdao cenu.

avatar
3x3
Saturday, 15.04.2017
00:45

Da Bejl daje 20+ golova, Benzema 20+ golova, Ronaldo 40+ golova i ostali, koliko bi Real to golova po mecu davao, 5-6-7? To je nemoguce.

avatar
Cko Dexx
Friday, 14.04.2017
20:16

Ja kao navijac Uniteda Pogbu ne krivim ni za sta... Problem je u treneru koji nije skockao ekipu kako treba (nadam se da ce na leto da resi to)... Prvo Pogba je u Juveu pored sebe imao Pirla i Vidala jednostavno imao je vise slobode u Unitedu tu su mu Carrick (ima znanje ali ne moze se protiv biologije i starenja) zatim Hereru i Felainija koji su u United dosli kao AMC igraci Felaini je bio aman spic u Evertonu a kod Murinja su DMC, e sa tim igracima Pogba ne moze da igra svoju igru jer ima previse posla u defanzivi (ko gleda utakmice Uniteda zna o cemu pricam) dzabe ti Armanijevo odelo ako si obuo opanke, tako isto dzabe ti Pogba ako nemas pravog partnera za njega... A sto se tice golova i to da je bio dvocifrem u Juveu pa lik je uz 7 golova 9 put pogodio okvir gola, plus koliko asistencija su mu upropastili saigraci ove sezone 1 na 1 sa golmanom (Ibra najvise ubedljivo)... Da je preplacen jeste ali precenjen nije nikako, to mogu da kazu samo oni koji ne gledaju utakmice Uniteda nego citaju samo sportske vesti ili su fudbalski laici!

avatar
Friday, 14.04.2017
20:53

Lave ako poslusas jednog Azara gde je u trening cenar Celzija pristigao jedan Anri da ga intervjuise.gde Azar hladokrvno izgovara takticki mnogo vise radimo pod Konteom na treningu nego kod Murinja,svaki igrac zna sta treba da radi na terenu,to ti govori da je problem u Murinju ne u samim igracima Junajteda.

avatar
No 1
Saturday, 15.04.2017
09:19

Sta ces pricati kad na jesen ispadnete u grupi LS? Konte je poznat po blamiranjima u LS... :d

avatar
MANUTD
Saturday, 15.04.2017
03:16

Otkud onda Murinju 23 trofeja u karijeri? Konte je dosao u ekipu koja je i pre njega pokazala da moze biti sampion. Murinjo ne.

avatar
brano77
Friday, 14.04.2017
22:10

Veci taktičar od murinjo ne postoji. Amin.

avatar
Cko Dexx
Friday, 14.04.2017
21:50

To jeste zadnje dve sezone Murinjo bas tanak takticki mislim da ga je poljuljao neuspeh kod vas prosle sezone (ali ne mogu da kazem da nije igrao takticki tokom karijere, pa jedino protiv koga sam se cimao kad je igrao United sa Sir Alexom u PL je Murinjov Celzi)... Ekipu je lose skockao (dovedes Ibru a beka ti igra Valencia koji je zver od igraca ali nema centar sut, a ovamo levog beka vise i ne zna ko mu igra) na primer Zidanu zameraju sto kao Real igra sve na centar sut ali ima takve igrace da im to odgovara Carvajal i Marcelo sa boka Kros iz prekida u trepavicu mogu da te pogode i imas Ronalda koji ima odraz na kome bi Nba igraci pozavideli) a United ima Ibru skoro 2m covek a dao vise golova van 16 nego glavom, e to je sustina lose skockana ekipa... Nadam se da ce sledece sezone biti bolje da imamo malo rivalstvo... Cestitam na tituli! Pozdrav

avatar
Стефан Б.
Friday, 14.04.2017
21:34

Pa je Murinjo osvojio toliko nacionalnih titula i Ligu Sampiona na takticko neznanje? LOL

avatar
Friday, 14.04.2017
20:08

ДАЈТЕ МОЛИМ ВАС. КОЛИКО ГА КРИТИКУЈУ, НЕ МОЖЕ НА МИРУ НИ ДА ИГРА. ПОЛАКО САМО, УЋУТКАЋЕ ВАС, И ТО БРЗО!

avatar
Friday, 14.04.2017
20:57

Mozda,ali kad Junajted dovede ozbiljnog trener,videli smo odlaskom LVG Marsijal je propao a to sam nogevestio pred pocetak sezone sta ce se desiti,jedino sam omanuo za Rasforda milio sa mda nece mimati gotovo pa nikakvu minutazu,ali je ocito pritegnut sa vrha...

avatar
Saturday, 15.04.2017
14:42

Па реално, ко може да се носи са толиким притиском?

avatar
MANUTD
Friday, 14.04.2017
20:06

Statistiku ne cine samo golovi i asistencije. Sto se tice celokupne statistike, Pogba je najbolji centralni vezni u Engleskoj( ako mi ne verujete slobodno proverite statisticki portal whoscored). Nisam bas gledao statistiku igraca po drugim ligama ali sam zapazio da je i Krosova prosecna ocena ispod Pogbine ove sezone. Pa hajde da pricamo o statistici na pravi nacin.

avatar
RB Leipzig(najjači)
Friday, 14.04.2017
20:18

Statistika je kao bikini.

avatar
Marchisio8
Friday, 14.04.2017
20:34

Ниси укапирао друг. Човјек је плаћен 100 и кусур милиона,он не може да се пореди са Кросом од 40 милиона. За новац који је у њега уложен,он би требао да има много,али много бољу сезону од ове. Погба је сјајан играч,али опет понављам,за овај новац,он ће увијек бити дежурни кривац.

avatar
Kajzer
Friday, 14.04.2017
20:02

Dobro ajde, sta ga sad svi napadate. Za par godina kad njegova cena bude bagatela, ove brojke ce biti sasvim OK.

avatar
Elliott Roger
Saturday, 15.04.2017
00:48

Martinez? Prodali Krosa i sad im Martinez i Alonso glavne face.komedija.

avatar
Kajzer
Saturday, 15.04.2017
13:03

Ti bas ne znas kako funkcionise sistem ostavljanja komentara na ovom sajtu? Pa dobro, nisam te ni smatrao za bistrog momka.

avatar
Friday, 14.04.2017
19:59

Pogba je precenjen taj novac apsolutno ne vredi,samo ortodksna budala mogla da izdvoji tu sumu novca za njega,osnovni problem za Pogbu je trener,on je najozbiljniji fudbal u svojoj karijeri odigrao pod Konteom kod kojeg je izgledao kao Zidan mora se priznati,dok pod Murinja izgleda kao malo bolja verzija ridjokosog Sidevela.amin

avatar
MANUTD
Friday, 14.04.2017
20:24

Prosle sezone kod Alegrija polomio, svi ste vikali kako je to najveca Fergusonova greska, izmedju ostalog i ti. Sada kada je u Junajtedu odjednom je malo bolja verzija Sidevela :D

avatar
reddevils
Friday, 14.04.2017
19:52

Ceo tim je loš a samim tim se najviše kritikuje najskuplji, da Je Mancester bolji o Pogbi se ne bi ni pricalo toliko. Šta je tu je nek pregura ovu sezonu a u sledećoj mora mnogo bolje...

avatar
AstorRed
Friday, 14.04.2017
19:48

Prodajte ga lfc ako vam ne treba pa cete videti kako igra kod pravog trenera!

avatar
Elliott Roger
Saturday, 15.04.2017
00:50
avatar
AstorRed
Monday, 17.04.2017
00:29

Za te pare dybalu ili neymara da dovedu..mnogo kume..😂

avatar
Scholes
Friday, 14.04.2017
19:47

O cemu bi novinari pisali da nema Pogbe.. Dosadise vise.. Kao da iz njihovog dzepa otislo na transfer.