Podrška za Džerarda!

Autor: Beta Beta
petak 02.01.2015.
12:28
Izvor: Beta

Odluka koju je saopštio danas odjeknula je kao bomba, oglasili su se danas njegv menadžer i saigrači, izražavajući podršku svom kapitenu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Trener fudbalera Liverpula Brendon Rodžers rekao je danas da je "nemoguća misija" naći reči koje bi opisale šta je sve Stiven Džerard uradio za taj klub.

"Ovo je era u kojoj se reč 'legenda' preterano koristi, ali u njegovom slučaju je jedina prava", rekao Rodžers, prenosi BBC.

"Zauvek ću mu biti zahvalan na podršci koju mi je dao kada sam postao trener Liverpula. Došao je da me vidi i obećao da će biti 100 odsto uz mene i da će učiniti sve da pomogne kada smo pokušavali da nadjemo nove ideje i novi način rada. Nije samo održao reč, već je i premašio ta obećanja"
, dodao je Rodžers.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard potvrdio je danas da će na kraju sezone napustiti taj klub.

"Nosio je klub na svojim ledjima i za vreme koliko sam ja ovde pokazao je sposobnost koju ima i zbog koje se, s pravom, smatra jednim od najboljih igrača duže od decenije", kazao je trener crvenih.

On je naveo da Džerarda kao lidera i kao čoveka ne može da uporedi ni s jednim drugim igračem s kojim je radio.

"Kao lider i kao čovek, ne može da se poredi ni sa kim. On podiže profesionalnost na viši nivo, a njegova posvećenost radu treba da bude primer svima. On je takodje neko ko uvek stavlja klub ispred sebe i mislim da će to na kraju i biti njegova zaostavština u Liverpulu", rekao je Rodžers.

"Nedostajaće nam, kako na terenu, tako i kao kapiten, ali njegov uticaj će živeti i mi mu želimo samo radost i uspeh gde god da odluči da ode. Dok taj trenutak ne dodje, ja ću nastaviti da uživam radeći sa čovekom Stivenom Džerardom i sa fudbalerom Stivenom Džerardom, jednim od najvećih koje smo ikad videli"
, kazao je on.

Džerard (34) je debitovao u Liverpulovom dresu 1998. godine da bi se dve godine kasnije ustalio u prvom timu. S Liverpulom je osvojio sve trofeje osim titule šampiona Engleske. Za klub sa Enfilda je do sada odigrao 695 utakmica i postigao 180 golova.

Fudbaler Liverpula Danijel Staridž ocenio je da je Stiven Džerard legenda tog kluba i jedan od najboljih igrača svih vremena.

"Stivi će uvek biti legenda, ne samo u Liverpulu već i u Engleskoj. Ući će u istoriju kao jedan od najbolji veznih igrača svih vremena. Bio je neverovatan svakog dana, veliki vodja i savršen primer za svakog mladog igrača u zemlji"
, rekao je Staridž, prenosi BBC.

"On je za mene broj 1 i uvek će biti broj 1. Značio mi je sve dok sam rastao kao navijač Liverpula. Noći koje je dao navijačima Liverpula su neverovatne. Nikad ih neću zaboraviti i znam da ih navijači Liverpula nikad neće zaboraviti", rekao je igrač "crvenih" Riki Lambert.

Napadač Liverpula Mario Baloteli uporedio je Džerarda sa italijanskim igračem Andreom Pirlom.

"Stiven može da uradi sve, on je neverovatan igrač. Klubu će biti teško da nadje nekog poput njega u budućnosti", kazao je Baloteli.

Da je Džerard veliki igrač i legenda kluba s Enfilda napisao je i Kolo Ture.

"Stiven je čovek za velika dela. On stvara magiju kad to niko ne može. Zbog toga je jedan od najvećih fudbalera na svetu", rekao je Ture.

Fudbaler Liverpula Rahim Sterling je bio kratak: "On je inspiracija i veliki kapiten".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kralj Stiven
Friday, 02.01.2015
13:37

https://www.youtube.com/watch?v=0WIsKsIQKBM video koji sve govori samo umesto 15 treba staviti 16.