Počelo je, Berluskoni ljut na Inzagija?!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.09.2014.
09:17
Izvor: Sportske.net

Svi znamo da je Silvio Berluskoni najbolji trener na svetu, samo kad bi imao vremena da se tome posveti. Kao i svi prethodni ljudi na klupi i Pipo Inzagi će imati problem sa gazdom.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Silvio Berluskoni je bio na "San Siru" u meču protiv Juventusa, ali je stadion napustio malo pošto je Tevez postigao gol, ispostavilo se na kraju, pobedonosni za goste.

Upravo je gazda Silvio pre nešto manje od dve godine blokirao dolazak Karlitosa Teveza u Milan, kako bi tadašnji ćerkin dečko Pato ostao u Milanu. Epilog znate, Tevez je prevaga u Seriji A, Pato zaboravljen u Brazilu, a i dugo se već ne zabavlja sa lepom Barbarom.

U svakom slučaju, nije bilo teško pretpostaviti da će Berluskoni biti nezadovoljan Inzagijevim oprezom i defanzivnom igrom protiv šampiona. On uvek i u svakoj prilici zagovara formaciju sa tri napadača.

Juče je Berluskoni na jednom skupu svoje partije aludirao na to da ga nisu poslušali kada je u pitanju taktika. On je bio u "Milanelu" dan pre meče.

"Hoću li ponovo doći. Hoću, ali ne vredi to ništa ako me ne slušaju"
, odbrusio je Berluskoni jednom novinaru.

Inzagi će morati da se navikne, Berluskoni od samog početka nije voleo Alegrija, prvo mu je poručio da se upristoji i ošiša, a često je zamerao na suviše defanzivnom pristupu, čak i protiv Barselone u onim mečevima Lige šampiona u kojima je Milan mnogo jačem timu Katalonaca stvorio probleme.

Kada je Milan pre dve sezone loše startovao i ipak na kraju osvojio treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, Berluskoni je to pripisao sebi.

"Rezultati su došli kada sam im rekao kako da postave igru", rekao je nekadašnji italijanski premijer. On je tada najavio i smenu Alegrija, ali je onda tvrdio da ga poznati novinar Aldo Biskardi nije razumeo, odnosno da je njegova sekretarica pogrešno prenela izjavu.

Sedorf je stigao kao njegova ideja, ali zbog svih problema vezanih za suđenje nije se mnogo bavio Milanom prošle sezone. Prepustio je sve lepoj Barbari, na kraju je izbio kratak spoj između Holanđanina i Galijanija, pa je Sedorf pušten niz vodu.

Karlo Anćeloti se najviše zadržao u Milanu, osvojio je sve, između ostalih dve Lige šampiona, a interesantna je priča kako je uspeo da izađe na kraj sa "stručnjakom" Berluskonijem.

"Stalno je prigovarao kako smo defanzivni, tražio da igram sa još jednim špicem. Kaki sam rekao da počne utakmicu ofanzivnije, kampuje u kaznenom prostoru prvih desetak minuta, a onda se povuče iza napadača, kako bismo igrali u formaciji koju želim. Berluskoni nikada nije primetio",
napisao je "Karleto" u svojoj autobiografiji.

On je inače vodio Milan od 2001. do 2009.

Berluskoni kaže da ima "nos" za igru, ali i za trenere. Arigo Saki je praktično bio nepoznat široj javnosti kada mu je Berluskoni pružio šansu na klupi slavnog Milana, ostalo je istorija, Saki je izvršio revoluciju, a njegov Milan na prelazu između osamdesetih i devedesetih je jedan od najboljih timova u istoriji igre.

Kapelo je bio defanzivniji od Sakija koga je nasledio, ali je pobeđivao. Čak i posle povrede i prekida karijere Van Bastena, uspevao je da tim okupi oko odbrane kao osnovne vodilje. U to vreme je ipak Berluskoni imao i više strpljenja, a počela je i da ga zaokuplja politička karijera.

Ali, nije samo pobeda dovoljna. Alberto Zakeroni je osvojio prvenstvo, nikada nije uspeo da nađe zajednički jezik sa Berluskonijem, iako je u teoriji važio za napadački orjentisanog trenera. Naime, gazda mu je zamerao što ne igra sa tri klasična napadača.

Berluskoni je promenio 11 trenera, klupsku legendu Nilsa Lidholma je nasledio od prethodnog vlasnika. Uz pomenute, kratko su na klupi Milana trajali Tabarez koji je smenjen nakon četiri meseca, i Fatih Terim koga je posle par meseci nasledio Anćeloti.

Trener je gotovo sezonu, ali privremeni bio Ćezare Maldini koji je zamenio Zakeronija nakon eliminacije na startu Lige šampiona.

Sve u svemu, Berluskonijeva je poslednja, Saki i Kapelo su se vraćali i nisu dugo potrajali u drugom mandatu. Alegri je preživeo duže nego što je bilo ko očekivao, za Sedorfa nije bilo milosti.

Koliko će trajati Pipo?


Ne propustite