Počela čistka u grčkoj Superligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.01.2015.
18:34
Izvor: Sportske.net

Disciplinska komisija Fudbalske federacije Grčke donela je odluku o izbacivanju Niki Volosa u drugu ligu zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Beta/AP Photo/Petros Giannakouris
Beta/AP Photo/Petros Giannakouris

Povezane vesti

Oduzimanjem bodova i izbacivanjem u niži rang takmičenja u Grčkoj je počeo obračun sa klubovima koji krše pravila finansijskog fer-pleja.

OFI sa Krita suočio se sa oduzimanjem 6 bodova zbog dugovanja prema srpskom internacionalcu Aleksandru Pešiću dok je Niki Volos kažnjen znatno drastičnije.

Klub iz zaliva Volos izbačen je i drugu ligu i kažnjen sa 10.000 evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja a narednu sezonu počeće sa -6 bodova.

"Pošto Niki Volos nije mogao da odigra poslednjih pet mečeva zabranjeno im je da učestvuju u daljem takmičenju i premešteni su zbog toga u drugu ligu, gde će startovati sa minus šest bodova" stoji u saopštenju grčke Superlige.

Ista sudbina verovatno čeka i OFI sa Krita koji je na kratko izbegao najgori scenario.

Taj klub napustilo je više od 20 igrača pa trener Nikos Anastopulos za naredne utakmice na raspolaganju ima samo devetoricu igrača zbog čega će omladinci morati da budu priključeni prvom timu.

Ovakve mere uskoro bi mogle da počnu da se primenjuju i u našem nacionalnom prvenstvu o čemu svedoče i najave Fudbalskog saveza Srbije da će u buduće izostati finansijska podrška klubovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke