Pobeda za Nejmara, Kolumbija "preživela"

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 22.06.2015.
03:54
Izvor: Sportske.net

Na poslednjem meču grupne faze Kopa Amerika Brazil je savladao Venecuelu rezultatom 2:1, nakon čega rešena i svaka dilema oko toga ko će u četvrtfinale.

beta
beta

Povezane vesti

Poznati su svi 1/4 finalni parovi na Kopa Amerika.

Rasplet je pao u ranim jutranjim časovima u Santjagu gde su se sastali Brazil i Venecuela.

Pre utakmice znalo se da poraženi završava ušešće na takmičenju, remi je vodio obe reprezentacije u nokaut fazu, pobeda je donosila prvo mesto u grupi C i duel sa Paragvajem u četvrtfinalu.

'Karioke' su otvorile utakmicu kako se samo poželeti može, igrao se deveti minut, Robinjo, koji je dobio mesto u startnoj postavi zbog suspenzije Nejmara, je izveo korner, a Tijago Silva volej udarcem zakucao loptu u mrežu Barohe.

tijago silva

Bivši kapiten je posvetio gol igraču koji je dobio njegovu traku dolaskom Dunge za kormilo, kažnjenom Nejmaru, koji je utakmicu pratio iz lože stadiona "Monumental".

Nedugo potom je Robinjo dobro tukao sa distance iz prve i bio za malo neprecizan, onda je zapretio i Vilijan, Baroha je dobro postavljen. Polovinom prvog dela igre i Filipe Luis je imao priliku da duplira prednost, ali Baroha beleži novu odličnu intervenciju na ovogodišnjem Kopa Amerika. Pred odlazak na veliki odmor pokušao je i Miranda posle prekida, lopta je otišla pored gola.

Prvu šansu u nastavku ne koristi Kutinjo, a u 49. minutu Baroha maestralno brani odličan trzaj glavom strelca jedinog gola Tijaga Silve nakon Vilijanovog ubacivanja iz kornera.

 

Ipak, dva minuta kasnije Brazil vodi 2:0. Villijan s levog boka spoljnim delom kopačke odigrava za Roberta Firmina, a ovaj rutinski sprovodi loptu u mrežu.

Prva zvezda nemačkog bundesligaša Hofehnajma, koji je inače na radaru skauta Mančester Junajteda i Liverpula, se ovim golom donekle iskupio za neverovatan promašaj na utakmici protiv Kolumbije iz prošlog kola koju je Brazil izgubio minimalcem.

vilijan

Drugi gol u mreži Venecuele uslovio je i taktičke poteze Kalrosa Dunge totalno nesvojtvene brazilskom poimanju fudbala.

Selektor šalje u vatru Davida Luiza umesto Roberta Fimina, ali to povlačenje  'pegla' uvođenjem Dijega Tardelija umesto Filipea Kutinja.

Ipak, kada je Venecuela zapretila preko Cezara Gonzalesa na oko 20 minuta pre kraja utakmice, Dunga  prelazi na totalnu defanzivu, vadi iz igre večeras sjajnog Robinja koga menja Markinjos.

Ultradefanzivni Brazil sa Danijem Alvešom kao polušpicom brani stečenu prednost prilično sigurno, David Luiz je imao jedan atraktivan pokušaj makazicama nakon prekida koji sjajni Baroha kroti, a problemi za petostrukog svetskog šampiona nastaju u 85. minutu meča kada Tijago Silva pravi glup faul u opasnoj zoni.

luiz

Slobonjak na oko 25 metara od gola Džeferosna, 'penal' za majstora fudbala i čoveka koji je uz Meksikanca Rafu Markeza odigrao najviše utakmica za svoju reprezentaciju na ovom Kopa Amerika, kapitena i najboljeg strelca Venecule svih vremena.

Huan Arango je prebacio živi zid, ali Džeferosn fantastičnom paradom vrhovima prstiju odbija loptu do stative. Na odbitak je 'zaplivao' rezervista Nikolas Fedor - Miku, koji je inače uneo dosta živosti svojim ulaskom u igru i nad kojim je Tijago Silva napravio pomenuti prekršaj, i glavom smanjio na 2:1.

dzeferson

Nada za Venecuelu u samom finišu, Kolumbija u tom trenutku strepi, remi bi značio kraj za 'Los Kafeterose'.

Srca Kolumbijaca su se verovatno zaledila u trećem minutu sudijske nadoknade kada je Hosef Martinez sa levog boka uputio upotrebljiv centaršut, a Miku ostao za malo 'kratak'. Santimetri su mu nedostajali da postane heroj nacije.

Ostalo je 2:1, Brazil je prvi u grupi, Venecuela ide kući iako se odlično pokazala u Čileu. Podsetimo da su Arango i družina na startu savladali Kolumbiju, koja je sada odahnula, a potom pokleli pred Peruom najviše iz razloga što su sat vremena imali igrača manje na terenu.

arango

U video prilogu pogledajte golove i najzanimljivije detalje sa poslednje utakmice grupne faze Kopa Amerika:



Zbog više postignutih golova Peru je završio na drugom mestu u grupi C, a Kolumbija na trećem, premda su oba tima osvojila po 4 boda.

Kolumbija tako kao treća na mala vrata ulazi u 1/4 finale, kao i Urugvaj iz grupe B, dok trećeplasirani tim iz grupe A, Ekvadorci, pakuju kofere.

Najzanimljiviji četvrtfinalni duel svakako će biti Argentina - Kolumbija, duel koji obećava. 'Gaučosi' slove za prve favorite, dok su Pekermanovi puleni demonstrirali fantastičan fudbal protiv Brazila koji je pobeđen posle gotovo četvrt veka.
 
Domaćinu koji se 'prošetao' kroz grupu na megdan dolazi branilac titule, Tabarezov 'minimalistički' Urugvaj bez suspendovanog Luisa Suareza.

Brazil će se bez Nejmara boriti za prolaz u polufinale protiv Paragvaja koji ima u svojim redovima tri 'centuriona'. U odsutvu kapitena, Robinjo će sigurno ponovo dobiti njegovo mesto u startnoj postavi, sigurno će biti motivisan kao i jutros, jer ukoliko 'Karioke' dođu do finala, on bi mogao i do svoje stote utakmice u 'svetom' dresu.

Poslednji par 1/4 finala je komšijski, 'andski' derbi Peru - Bolivija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Di Magia
Monday, 22.06.2015
17:02

Robinjo potpuno drugi igrac kada igra za reprezentaciju... Steta sto nije dostigao pun potencijal... Sa Nejmarom ili bez njega Brazil ne bi trebalo nikada otpisivati...

avatar
milaneze
Monday, 22.06.2015
12:21

E sad pocinje pravi fudbal,voleo bih da osvoji Cile ili Brazil.

avatar
Navijač Juventusa
Monday, 22.06.2015
11:22

Argentina-Brazil, Chile-Peru.nArgentina-Chile.nArgentina:)

avatar
DjovaneElber
Monday, 22.06.2015
10:23

Forza Kolumbija

avatar
Milenko Maksimovic
Monday, 22.06.2015
05:38

Firminjo novi djavo..ubija kako igra