Pobeda Selte u Valensiji, Betis izvukao bod

Autor: Boban Filipović
nedelja 23.08.2015.
23:53
Izvor: Sportske.net

Selta je otvorila sezonu pobedom protiv Levantea u gostima u prvom kolu Primere, olakšavajuća okolnost ekipi iz Viga bila je što je bila brojčano nadmoćnija gotovo čitav meč.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Samo što je počelo, Levante je ostao sa desetoricom na terenu. Simao je 'pocrveneo' već u petom minutu i ostavio saigrače na celidu.

Selta je iskoristila igrača viđe u finišu prvog dela, stralac je bio Čileanac Fabio Oreljana na asistenciju Džonija Kastra, te gosti odlaze na domor sa minimalnom predošću.

Imao je Nolito šansu početkom drugog dela igre, promađao je odbranu Levantea, ali nedostajala je bolja završnica.

Međutim, u 55. minutu domaćin uspeva da poravna rezultat, Verza je odlično izveo slobodan udarac, neodbranjivo - 1:1.

Desetak minuta kasnije Nolito je ponovo u šansi, ali Ruben opet izlazi kao pobednik u direktnom duelu.

Ipak, Selta je nastavila sa napadima i to je donelo rezultat u 77. minutu. Oreljana je centrirao pred gol sa desnog krila, Jago Aspas je nekako uspeo da 0umulja' loptu u gol, lopta je na putu ka mreži zakačila desnog beka Levantea Lopeza.

Povratnik u redove Selte Aspas je do kraja mogao da učini pobedu ubedljivijom, imao je par šansi, zakuvalo se i pred golom gostiju u nadoknadi, ali se rezultat nije menjao. Oslao je 1:2.

Srpski internacionalac Nemanja Radoja je pobedu svog tima odgledao s klupe za rezerve.

A u poslednjoj utakmici večeri, Betis je na svom terenu izbegao poraz od ekipe Viljareala - 1:1 na kraju, iako su gosti dugo vodili.

Vodeći gol za Viljareal postignut je posle pola sata igre, kada je letošnje pojačanje ove ekipe, iskusni napadač Roberto Soldado na najbolji način reagovao na dugu loptu koju je Košta uputio u kazneni prostor domaćih i iskosa sa desne strane poslao je u mrežu.

Minimalno vođstvo ''Žute podmornice'' trajalo je sve do 87. minuta, kada je Ruben Kastro savladao golmana Areolu, za konačnih 1-1 u Sevilji.

U nadoknadi vremena, Viljareal je ostao i bez isključenog Sorijana, koji je zaradio direktan crveni karton.

Golove možete da vidite OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Juventino SS
Monday, 24.08.2015
07:41

Ruben Kastro i Molina verni igrači Betisa.

avatar
ppera 1
Monday, 24.08.2015
00:37

Auuu... kiša golova u Valensiji. Ne znam šta kažu statističari, ali ja se ne sećam kola u Primeri (bilo to prvo ili poslednje kolo) u kojem je u prvih 9 utakmica postignuto 8 golova. Možda će sutra Granada da pobedi Eibar sa 16:15, pa da izvuku prosek...