Pobeda Ajaksa u Klasikeru, zakuvalo se u trci za titulu

Autor: Boban Filipović
nedelja 02.04.2017.
16:26
Izvor: Sportske.net

U najvećem holandskom derbiju "Kopljanici" su nadigrali svog najvećeg rivala na svom bunjištu i na šest kola pre kraja sezone smanjili zaostatak za liderom na tri boda.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Samo što je počeo derbi na 'Amsterdam Areni' Ajaks je poveo.

Lase Šene šalje projektil iz slobodnjaka sa preko 30 metara udaljenosti pod prečku - 1:0 je pisalo na semaforu u prvom minutu utakmice.


Gostima iz Roterdama je ušla voda u uši, Ajaks dominira na terenu, uz sve to veliki peh je zadesio tim Đovanija Van Bronkhosta, najbolji strelac Eredivizije Nikolaj Jorgensen se povredio i morao vani posle samo desetak minuta igre.

Džastin Klajvert i Bertrand Traore su imali prilike da dupliraju prednost 'Kopljanika', ali ono što nije uspelo njima jeste Neresu desetak minuta pre odlaska na odmor.

Zijeh je centrirao po zemlji sa levog boka, David Neres je sam kao duh na drugoj stativi - 2:0.


U nastavku nije bilo promena sve do sudijske nadokande. Doduše, mogao je Bertrand Traore destak minuta pre kraja da da zapečati sudbinu najvećeg rivala, loše je šutirao iz izgledne pozicije, pravo u Brada Džonsa, kazna za taj promašaj stigla je u 91. minutu kada rezervista Kramer kosristi poklon posle jedne loše intervencije Klasena i odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa malu mrežu i smanjuje na 2:1. Ali, bilo je kasno da Roterdarmsi izbegnu poraz u Amsterdamu.


Ajaks je prepolovio prednost Fejenorda na šest kola pre kraja, a ova pobeda u Klasikeru je izuzetno bitna 'Kopljanicima' jer bi u slučaju da se prvenstvo završi egal bili u prednosti zbog boljeg skora u međusobnim duelima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 02.04.2017
16:58

Још шест кола до краја, уз 5 победа и 1 реми Фејнорд осваја, а како су мечеви са најљућим ривалима прошли очекујем рутинску завршницу и напокон титулу!