"Plavci" osvojili i "Enfild Roud"!

Autor: Boban Filipović
subota 08.11.2014.
15:41
Izvor: Sportske.net

Na premijeri 11. kola Premijer lige Čelsi je odneo ceo plen sa "Enfild Rouda", iako su "Redsi" rano poveli. Domaćin oštećen za nedosuđen penal u finišu. Centralna figura meča Gari Kejhil.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Liverpul je odlično ušao u meč, zapretili su "Redsi" već u prvom minutu, tukao je Čan, lopta pogađa Kejhila i završava u korenru.

U osmom minutu gotovo identična situacija, Emre Čan "zateže" sa distance, lopta ponovo pogađa Garija Kejhila, menja smer, vara Kurtou koji je krenuo na drugu stranu i završava u mreži - 1:0.

Međutim, odgovor lidera na tabeli je usledio ekspersno. Fabregas je izveo korner, Gari Kejhil je je bio najsnalažljiviji, tuče ka golu, Minoleu je lopta na ruci, ali tehnologija je saveznik "Plavaca", lopta je prešla gol liniju i rezultat je poravnat.

Od izjednačenja, Čelsi je bolji tim na terenu, Azar i Košta su bili najvaća pretnja za gol domaćina, na drugoj strani Kutinjo je imao par lepih poteza, Baloteli je u jednoj situaciji zatresao mrežu, ali bio je u ofsajdu, tako da se na odmor odlazi pri rezultatu 1:1.

U nastavku igre "Plavci" su na terenu demonstrirali da su bolji tim, bili su konkretniji, tačno zanli šta žele, Murinjo je pojačao ofanzivu uvođenjem Vilijana umesto Ramireša što je  je materijalizovano vođstvom.

Igrao se 67. minut, Aspilikueta je dobro probio po levom boku, zavrnuo u sredinu, posle gužve pred golom lopta dolazi do Dijega Košte, prgavi Brazilac sa španski pasošem je nemilosrdan - 1:2.

Rodžers reaguje, šalje u igru Borinija i Alena umesto Kutinja i Čana, nešto kasnije i Lambert menja Balotelija, koji je dobio aplauze sa trinina uprkos još jednoj slaboj partiji.

Čelsi se nakon preokreta svesno i planski povukao i prepustio inicijativu "Redsima" koji su pokušali da ugroze Kurtou u nekoliko navrata, ali je odbrana "Plavaca" odlično ulazila u blok.

U samom finišu igrači Liverpula su tražili penal pošto je lopta pogodila ruku Garija Kejhila, ali sudija pokazuje da se igra nastavi. Vrlo sporna situacija, stiče se utisak da su "Redsi" oštećeni.

Gosti su bez problema "otaljali" i pet minuta nadoknade i bez mnogo problema sačuvali prednost. Golove pogledajte OVDE.

Branislav Ivanović
i Nemanja Matić su odigrali svih 90 minuta i dali značajan doprinos u devetoj pobedi "Plavaca" u tekućoj sezoni koja ih učvršćuje na liderskoj poziciji.

Liverpulu je ovo peti prvenstveni poraz, ovo nije ni bleda senka ekipe iz prošle sezone koja je izgubila titulu u finišu prvenstva upravo protiv Čelsija na "Enfildu". Lazara Markovića nije bilo ni u protokolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

61 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Plavac
Saturday, 08.11.2014
18:18
avatar
Savoa
Saturday, 08.11.2014
18:09

Rodzers je bolestan, menja Kutinja jedinog normalnog igraca! Alen i Borini igraju za Liverpul, sramota..

avatar
Poznavalac
Saturday, 08.11.2014
17:56

Svaka cast plavcima,pobedili su rutinski sa 70%.redsi ocajni,rodzers se mora najuriti da ne unisti klub poput daglisa..gde su ta silna pojacanja?tragedija,a jos kada vidim da igraju alen i borini smuči mi se i fudbal i zivot.

avatar
arthaslichking
Saturday, 08.11.2014
17:48

jos jedan veliki uspeh LIverpoola, minimalni poraz od Celsija, oce da nastave ovako i u sledecm kolu, da nizu ovakve uspehe ili se prevare za neki remi? Cinimi se 5 utakmica zaredom redjaju sve uspeh do uspeha u svim takmicenjima?

avatar
Juan Manuel Iturbe
Saturday, 08.11.2014
17:32

e moj Dejane...

avatar
Juan Manuel Iturbe
Saturday, 08.11.2014
17:30

prosle sezone odlican u southamptonu,ove sezone TESKA kiksara,u prvih par kola sam mislio da ce se snaci poslije ali nista od toga,e moj dejane

avatar
Genclerbirligi
Saturday, 08.11.2014
17:12

Nije što su moji, ali ovaj Liverpul je postao gomila impotentnih kretena. Prošle sezone lud tempo, trči se celu utakmicu, grize se do kraja. Sad nema ni ideje ni umeća ni želje ni ničega. Sterling i nema s kim da igra- isto kao i Henderson, Baloteli u ponorima pakla, Džerard ima sve više Milijaš momenata, Minjole ima Minimaksi liga greške u odigravanju, Džonson i Moreno posebno mutavi ( kao i cela odbrana), ma užas živi. Ja ne znam ko posle svega može da veruje Rodžersu, jako precenjen trener, počev od dovođenja igrača ( Staridž jedini dobar transfer) i igre ( u odbrani šuplje ko Aleksis Teksas) pa i vođenja ekipe ( igra za titulu i otvori se protiv jebenog Murinjovog Čelsija, pa to ne bi uradio niko normalan, onda Kristal Palas)
Nek mu se da šansa u Ligi šampiona, ako tu ispadne putuj igumane a mi opet da ko debili gledamo četvrtkom mečeve protiv Slavije iz Praga i da nas, daj Bože, napuca neka Steaua ili Standard.
Liverpul ovakvim debilnim igrama nakon sjajne sezone, ciganskim dovođenjem poluproizvoda i generalno mentaliteta pokazuje da trenutno nema apsolutno nikakvog prava da pljuje bilo koga zbog sudija, ruskih tajkuna i ružne igre, kad ih sudije ne zavrću ( makar ne namerno), imaju pare a bacaju ih u vetar a i ne igraju lepo. Možda ću da popijem pedeset minusa, ali mi sve više postajemo mali klub s kim se svi sprdaju, pa vi i dalje budite ubeđeni kako je ljubav jača od nafte. Jeste, samo što nije.

avatar
Saturday, 08.11.2014
17:27

Svaka čast za realan komentar.

avatar
Saturday, 08.11.2014
17:27

Svaka čast za realan komentar.

avatar
rey de europa
Saturday, 08.11.2014
17:12

Bas me interesuje dal je murinjo sad poslije meca napomenuo da su ga sudije castile 2 boda. Iako je chelsea bio 10x bolji... ne bih rijeci niko pomenuo, greske se desavaju ali poslije svake utakmice on ocrni sudije, da vidim dal ce sad pice da im plati...

avatar
Mare LFC
Saturday, 08.11.2014
17:10

Odbrana Liverpula napravila je najvise gresaka od svih timova iz pet najacih liga.Rodzers OUT,hvala mu za sve ali vreme je za novog sefa,jednostavno je izgubio kompas prica nebuloze kao forma u usponu i tri poraza zaredom.Nema presinga od prosle godine,odbrana standardno losa neznaju izneti loptu,Minjole jako los,neznam zasto uporno stavlja Balotelija,zasto nikad neigraju Lalana i Kutinjo zajedno,zasto mora Lovren stalno da igra...

avatar
CFCMKD
Sunday, 09.11.2014
06:40

nemoj se nervirati ima jos lose, primer propala dinastija united potrosili 200 milke i sa mukama pobedu neku ekipu sa dno tabelle.

avatar
Leonardo Bonucci
Saturday, 08.11.2014
17:07

Navijao za Liverpul al stavio dvojku na Celzi - prosecna srbenda :D

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 08.11.2014
17:03

Liverpul ne može ništa ove sezone, bar ne dok za Alena ima mjesta i na klupi...

avatar
Dzontra Volta
Saturday, 08.11.2014
17:03

Ocekivana pobeda Celzija.

avatar
Poznavalac
Saturday, 08.11.2014
17:02

Svaka cast plavcima,rutinska pobeda sa 70%..rodzers je zreo za otkaz,unistice klub poput daglisa ako nastavi da vodi redse..gde su ta silna pojacanja?tragedija,nemam reci jos kada vidim alena i borinija smuči mi se i fudbal i zivot..

avatar
Shone
Saturday, 08.11.2014
16:59

Sjajno,tri boda u Liverpulu,odlican rezultat za nastavak sezone i zadrzana prednost od 6 bodova u odnosu na siti !

avatar
maker
Saturday, 08.11.2014
16:59

Dijego Košta!
Čestitke Liverpulu, nisu bili loši - pravi derbi meč! Mene lično Sesar Aspilikueta sve više i više oduševljava, čovek je besprekoran u odbrani a danas je ponovo pokazao šta zna i napred, iako njegovu igru u ofanzivi mnogi ovde osporavaju. Azar mora da popravi završnicu, Matić životinja, Sesk je ovu tekmu odigrao neočekivano slabije. Ostali su bili solidni... Idemo dalje!

avatar
Guardian Anubis
Saturday, 08.11.2014
16:57

Penal je bio evidentan, ali ne tražim bilo kakva opravdanja za poraz..Mislim da igramo u potpuno pogrešnoj formaciji..Pritom Lalana ne ulazi u igru, ali ne beri brigu tu je Alen, umesto Čana, a jurimo rezultat..Baloteli prosto spava, i kada dobije loptu u kaznenom uglavnom je u ofsajdu..Svaka njemu čast za izvlačenje i na svoju polovinu, ali..Fali svetska klasa veziste u timu definitivno..Henderson je borben ali nije on taj tip, Stivi je u godinama, Kutinjo je nema standardnu formu, mada je bio dobar danas..Ima momenata gde se pokazuje dobra igra, ali nije to dovoljno..

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 08.11.2014
16:56

Odlican mec ,sa mnogo zara pravi engleski derbi
Costa nastavio gdje je stao prije povrede,odlicno!
Celsi je mogao mnogo ranije da zavrsi utakmicu nakon silnih greski pred kraj poluvremena,nije se dalo
Celsi bolji i zasluzena pobjeda sve u svemu, a i prosla cista 2-ka na tiketu :)
KTBFFH

avatar
Guest
Saturday, 08.11.2014
16:56

Tako je breee.

avatar
Brat Suarez#7
Saturday, 08.11.2014
16:55

Pre godinu dana bih verovatno ovde bio "najglasniji" što se tiče ovog penala.. sada ovi igrači ne zaslužuju to, ne zaslužuju nikakvo opravdanje za više nego zaslužen poraz. Doživeli bismo katastrofu da je Azar bio prisebniji u završnici. Nedopustiva igra "crvenih" po ko zna koji put u sezoni. Baš me zanima šta će Rodžers sada da kaže. Znači nikakvog napretka u igri nema već mesecima. Te priče o uigranosti više ne piju vodu. Jasno je već sada da su pola dovedenih igrača VELIKI promašaji. Čitao sam pažljivo komentare navijača Čelsija, koji se potpisuje "bora corba", čitao sam kako je pisao da će ovo biti rutina za Čelsi, kako se mi navijači Liverpula zadovoljavamo prosekom... sve je čovek bio u pravu. Gromoglasan aplauz dobija Baloteli, igrač koji na 10 utakmica još nije postigao GOL u ligi. Ejj nedopustivo, NIJEDAN GOL. Lovren? Koliko taj čovek grešaka po utakmici pravi? Zašto sada Ture nije dobio priliku? Ne zanima me i da smo 50 miliona dali za Lovrena, ako igra loše ima da sedi na klupi bre. Minjole? Pa onaj potez na kraju sve govori. Njemu najbolje reći da gađa protivničke igrače, možda tako i pogodi nekog našeg.. Sve je ovo loše, loše, loše... ne vidim svetlo na kraju tunela. Izvinjavam se na dužini komentara, morao sam da olakšam dušu. Čestitam Čelsiju na pobedi, zasuluženo. YNWA

avatar
NejakiPearlJam #DC19
Saturday, 08.11.2014
16:54

Velika tri boda! Svaka cast plavci, mogla je biti i bolja igra... Liverpul pruzio dobar otpor, Kutinjo, Can i Sterling su bili stalna prijetnja... Zasluzena pobjeda! KTBFFH!!!

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 08.11.2014
16:52

Првих 20 минута подсетило на прошлу сезону и онда наравно почиње свађа са ногама.Имамо најгору одбрану у лиги,а и напад нам не заостаје.Форсирање игре са једним нападачем који кампује који ништа корисно не ради,а на клупи има Боринија који се макар труди и који хоће да игра фудбал и класика за ову сезону гура миљенике,а играчи који почну да полако подижу форму седе на клупи.Прво Стерлинга који доминира на почетку сезоне мења Марковићем који не зна где се налази и Рахим пада,Хендерсона после ВБА где евидентно подиже форму мења оним аматером Аленом и сада као посластица убацује ЛОврена који је толика рупа да то нема нигде уместо Туреа који покида против Реала и наравно појачања која је довео за велике паре му седе на клупи заиста неки не резоснки потези Роџерса ове сезоне.
Пола ових играча не може да игра у Ливерпулу једноставно не може и то не нарочито против екипе као што је рецимо Челси који је модел екипе која може велике ствари играју колико им треба мада понекад спусте гас,али делују доста сигурно.После репрезентативне паузе ћемо видети вероватно на чему смо и то ће бити наша задња шанса.

avatar
Deki-CFC
Saturday, 08.11.2014
16:52

Koliko su samo igraci Celsija fizicki spremni, to nije bio slucaj u prethodne 2-3 sezone, em igraju svaka dva tri dana em trce napred nazad svih 90 minuta. Matic, Oskar perfektni danas. Azar sve radi super samo nema zavrsnice nikako, nece pa nece. Kurtoa iako prima gol po mecu takodje odlican i siguran! BLUE IS THE COLOR!

avatar
Jac
Saturday, 08.11.2014
16:51

Opet smo kiksnuli protiv malog kluba kao u proslom kolu od Njukasla. Bice bolje.

avatar
johnterry26
Saturday, 08.11.2014
17:18

Obuci se momak , hladno je na -15 :))

avatar
Skauzelija 86
Saturday, 08.11.2014
16:51

Mi smo loše igrali, ne katastrofalno, ali ne ni dobro, svakako, a i plus je sudija bio loš danas, što je nas koštalo više nego Čelsi, ali se u svakom slučaju mora pružiti ruka Čelsiju, bili su bolji, odigrali su muški, hrabro, što me je malo iznenadilo, bez obzira na našu lošu formu, tako da, svaka čast, danas je bolji tim odneo tri boda. Sve u svemu, idemo dalje through the storm. YNWA!

avatar
DD11
Saturday, 08.11.2014
16:50
avatar
superfrankielamps
Saturday, 08.11.2014
16:50

Prelaka pobjeda za Celsi za jedan Enfild..Liverpul ne zna iznijeti loptu sa svoje polovine :)

avatar
Dr. Neo Cortex
Saturday, 08.11.2014
16:50

Matic razbija. Ponovo igrac utakmice.

avatar
FudKo
Saturday, 08.11.2014
16:49

IDEMOOOOOOOOOOOO :D

avatar
lamps8
Saturday, 08.11.2014
16:49

zasluzeno odlicna igra celsija,moglo je da bude jos vise da je azar imao malo vise srece

avatar
disqus_vIZAduZSQG
Saturday, 08.11.2014
16:48

Cist penal pred kraj za Liverpul...Onaj Baloteli ko da nije fudbaler, bolje da im igra Borini od starta barem lik trci i bori se...Inace Celsi je zasluzio pobedu bili su mnogo bolji i cini se da nema ko da ih zaustavi ove sezone...Matic bio odlican jos jednom...Malo me iznervirao komentator oko Ivanovica...Ivanovic zakacio Minjolea namerno i komentator kao ne treba mu to a posle Moreno zakaci Ivanovic i on vice bezobrazan potez od strane Morena...Daj malo profesionalnosti...

avatar
elfideo7
Saturday, 08.11.2014
16:47

mislim da je ovo do sudija da su svirana dva penala za liverpul sigurno bi pobjedili :)

avatar
kingbrenny
Saturday, 08.11.2014
19:41

Covek se zbunio, mislio da igramo protiv Junajteda gde to ne sme da se svira :)

avatar
iL dRaGoNe
Saturday, 08.11.2014
16:47

Ovaj Chelsea je nezaustavljiv...lagano ce se prosetati kroz Premier Ligu...a u LS ima da doguraju do finala, cim Mourinho bude krenuo u nokaut fazu sa njegovom prepoznatljivom igrom sa devetoro u odbrani...ali cilj opravdava sredstvo, drago mi je sto gaze samo zbog Ivanovica i Matica, ostali me ne interesuju...

(Ne navijam za Chelsea, ovu sliku Fabregasa sam imao u komp pa sam je stavio cisto onako, inace navijam za Inter) :D

avatar
Milos(CZV-CFC)
Saturday, 08.11.2014
16:46

Bravo Plavci! MATIC MAN OF THE MATCH. Hazard slabo odigrao,nasa odbrana odigrala odlicno.Kosta se vratio da melje. Sve u svemu dobra tekma.
Baloteli... hahahahaha.

avatar
juelz_santana
Saturday, 08.11.2014
16:45

Murinjo u prvom poluvremenu potpuno promasio formaciju i taktiku...Znao sam da ce Liverpul da kidise prvih 15.min...Azar se mnogo trudi jako dosta trci zadnjih par utakmica ali neca gol prosto....Djego KOSTA covek je ubica mozda i najbolji klasicni centarfor na svetu u ovom trenutku...A Murinjo je objasnio Rodzersu medjusobni skor 3-0 za POSEBNOG!

avatar
BigFuckingRojo
Saturday, 08.11.2014
16:45

Chelsea osvaja ligu bez poraza. Samo ne znam kako navijace Liverpoola nije stid da kazu kako je Lovren bolji od bilo koga a kamoli Marcos Roja kao sto je bila rasprava jucer. Brendane budi covjek i daj otkaz bolje da si popio 200 miliona.

avatar
mungos
Saturday, 08.11.2014
17:18

Ja sam navijac Liverpula, ali Lovren je katastrofa. Gori je od bilo kog stopera trenutno, o Rohu da ne pricam. a tandem Skrtel-Lovren je izuzetno los. Nijedan od njih dvojice nije lider, Skrtel je odlicno funkcionisao sa Agerom jer je Ager dominantan lik na terenu. Znas da je tu.

avatar
Balkan
Sunday, 09.11.2014
01:27

Jesi gledo duel Ivanovic vs Najbolji stoper Lovren

avatar
Roči Salamanka
Saturday, 08.11.2014
16:44

Celsi za klasu ispred Liverpula,bez ikakvih napora laganih 3 boda.
Kad ne mogu da pobede traze penal inace imaju nadimak "Kraljevi penala" tako da su to potpuno opravdali.

avatar
johnterry26
Saturday, 08.11.2014
16:43

Liverpul ostecen za cist penal ali su takticki rastureni od strane Murinja.Njhovi stoperi i golman ne umeju da iznesu loptu - da je proslede do igraca koji trebaju da kreiraju napada. Sve u svemu Celsi dosta bolji , onaj detalj ostavlja mrlju na pobedu jer je bio penal. 3 najteza gostovanja smo prebrodili a i dalje smo bez poraza ;) KTBFFH !!

avatar
disqus_vIZAduZSQG
Saturday, 08.11.2014
16:56

Veruj mi, najteze gostovanje ce vam tek doci a to ce biti protiv Arsenala...

avatar
disqus_OnBWSmBwZN
Saturday, 08.11.2014
16:59

Slazem se da je Kejhila pogodila u ruku. Jeste da navijam za Celsi, ali koliko mi se cini, u padu je sklanjao ruku sve vise ka telu, koliko je mogao. Da ga nije pogodila, verovatno bi Kurtoa lako skinuo taj sut. Ne kazem da bi pogresio da je svirao, ali mislim da je namera Kejhilova bila da je skloni sto pre, tako da je mozda dobra odluka da ne svira..

avatar
caka plavac
Saturday, 08.11.2014
16:42

otrsimo gi ko da smo na treningu bili laganica