Platini - Pikaso i "fer plej"?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 30.11.2014.
12:08
Izvor: Sportske.net

Teške optužbe na račun predsednika UEFA. Engleski mediji tvrde da su ga Rusi "častili" za dobijanje domaćinstva Mondijala 2018!

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Posle engleske istrage, jutros su osvanule šokantne informacije vezane za korupciju u dodeli domaćinstva Mondijala.

Britanski parlament je kroz istragu posebne komisije objavio da je predsednik UEFA dobio skupoceno platno, priča se da je u pitanju Pikasovo delo, kako bi podržao rusku kandidaturu za Mondijal 2018.

Prema tim navodima, Putin je "obrađivao" Sepa Blatera, dok su članovi ruskog odbora za kandidaturu podmitili Platinija.

FIFA je, podsetimo, u svojoj istrazi, oslobodila Rusiju i Katar bilo kakve odgovornosti u procesu dobijanja domaćinstva Mondijala. To nije naravno zadovoljilo Engleze koji su ostali kratkih ruku u pomenutim procesima, pa su angažovali poverljive izvore, preko ambasada u čitavom svetu i prikupili podatke za svoj izveštaj koji teško optužuje čelnike FIFA i UEFA.

Suština optužbi je da je Rusija praktično stavila čelnike svetske i evropske kuće fudbala na listu ljudi koji su pre četiri godine lobirali za nju kao domaćina, a da je Katar, zbog svoje nafte, serijom bilateralnih dilova koji su uključivali izvoz energenata prikupljao glasove.

Sve ove podatke je objavio "Sandej Tajms" pozivajući se na izvore iz komisije koji su mu dostavili podatke, a videćemo sada kako će se situacija razvijati, i hoće li Engleska zahtevati novu istragu povodom čitavog slučaja, kao i da li će parlamentarna komisija stati iza ovih navoda tabloida o saznanjima...




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
arthaslichking
Sunday, 30.11.2014
13:33

Opet Britanci oce Mundijali ili nesto trece, koliko puta su oni nekog podplatili, ili bolje da kazem pokrali? Svee uce o nekakvom postenju a najgori su od svih!