Platini: "Ne žalim što sam glasao za Katar"

Autor: Beta Beta
petak 07.11.2014.
00:50
Izvor: Beta

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je danas da ne žali što je glasao da Katar dobije domaćinstvo Svetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Mnogi kritikuju Svetsku fudbalsku federaciju (Fifa) što je izabrala Katar za domaćina Mundijala 2022. godine iz brojnih razloga, medju kojima je i termin takmičenja, pošto su tokom leta velike vrućine u Kataru.

U Kataru veruju da će turnir u junu i julu biti uspešan, ali Fifa razmatra mogućnost da promeni termin i takmičenje organizuje u januaru i februaru ili novembru i decembru 2022. godine.

"Ne žalim što sam glasao za Katar. Tada sam rekao da bi bilo lepo da se turnir u Kataru održi na zimu, ali i da se pojedine utakmice igraju u Dubaiju, Abu Dabiju i Kuvajtu. Ali, ne žalim što sam dao glas Kataru", rekao je Platini za Bi-Bi-Si (BBC).

On je rekao da veruje da će se Mundijal održati tokom zime.

"Neće biti u aprilu, maju ili junu. Igraće se na zimu. Veliki evropski klubovi bi voleli april i maj, ali nisu ubedjeni da je dobar trenutak. Oni će poštovati odluku", rekao je Platini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mladen_sekulic
Friday, 07.11.2014
10:08

kakvu smijuriju napraviste sa tim katarom sto je to! Sledeci mundijal probajte da organizujete na mjesec,stvorit ce se uslovi i tamo,pppffff!!!!

avatar
Najrealniji kriticar!
Friday, 07.11.2014
02:40

Ma najbolje da izbace ligu sampiona i svake srede da se igra svetsko prvenstvo u Kataru.

avatar
Slenderman
Friday, 07.11.2014
02:39

U prevodu: Lepo su me platili da glasam za njih.

avatar
Berba9
Friday, 07.11.2014
02:00

Ne zali ni tvoj dzep sto si glasao za Katar...