Platini 'diplomatski' o reizboru Sepa Blatera

Autor: Beta Beta
petak 29.05.2015.
22:58
Izvor: Beta

Prvi čovek UEFA priča o nekakvim promenama unutar FIFA koje su neophodne da bi ova organizacija povratila kredibilitet, iako jedan isti čovek stoji na njenom čelu, evo već peti mandat...

Beta/AP Photo/Alik Keplicz
Beta/AP Photo/Alik Keplicz

Povezane vesti

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini ocenio je danas kao ključne promene u Svetskoj fudbalskoj federaciji aferu o korupciji u toj organizaciji, uprkos reizboru Sepa Blater za predsednika Fife.

"Ponosan sam što je Uefa branila i podržala promene u Fifi. Ta promena je za mene od ključnog značaja, jer ta organizacija mora da povrati svoj kredibilitet", rekao je Platini posle reizbora Blatera od kojeg je juče zatražio da podnese ostavku.

Blater je danas ponovo izabran za prvog čoveka te organizacije na 65. Kongresu Fife u Cirihu posle povlačenja iz izborne trke jordanskog princa Alija Bin al-Huseina, kojeg je podržavao i Platini.

Platini je čestitao jordanskom princu na "kampanji koja je dovela do glasanja za predsednika" Fife.

Blater je u prvom krugu izbora za prvog čoveka Fifa dobio 133 glasa, od 206 važećih listića, dok je njegov protivkandidat jordanski princ Ali bin al-Husein dobio 73.

Za pobedu već u prvom krugu Blateru je nedostajalo sedam glasova, pa je pobednik izbora trebalo da bude rešen nakon drugog kruga glasanja.

Međutim, neposredno pre početka drugog kruga, Ali bin al-Husein se povukao iz trke.

Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile sedmoricu čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke