"Platini bi trebalo da nasledi Blatera"

Autor: Beta Beta
subota 11.07.2015.
13:30
Izvor: Beta

Izvršni direktor Adidasa, jednog od glavnih sponzora Svetske fudbalske organizacije (FIFA) izjavio je da bi predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini bio najbolji izbor za naslednika Sep Blatera na čelu te organizacije.

Beta/AP Photo/Jacques Brinon
Beta/AP Photo/Jacques Brinon

Povezane vesti

On je ocenio da bi za prvog čoveka UEFA, ukoliko Platini zameni Blatera, nabolje rešenje bio predsednig Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah.

"Za mene, Platini je najbolji kandidat. On vodi Uefu sa najboljim klubovima sveta kao i najjače klupsko takmičenje Ligu šampiona. On je uradio jako dobar posao u svoja dva mandata'', rekao je izvršni direktor Adidasa Herbert Hajner za nemački nedeljnik Fokus.

Bivši kapiten reprezentacije Francuske, Mišel Platini, još  nije rekao da li će se kandidovati na izborima za predsednika Fife koji se očekuju za nekoliko meseci.

Blater je 29. maja ponovo izabran za prvog čoveka Fife na 65. Kongresu te organizacije u Cirihu, ali je već 2. juna, nakon skandala zbog korupcije u vrhu svetske kuće fudbala, rekao da će podneti ostavku.

"Šta god bude posle tog procesa, Fifa mora biti postavljena na takav način da korupcija i mito više nikada ne budu ponovo mogući'', rekao je Hajner.

On je dodao da je imao nekoliko razgovora sa zvaničnicima Fife u poslednjih nekoliko nedelja.

"Uveravam vas da su svi u Cirihu shvatili da Fifa mora da se resetuje što je brže moguće u smislu transparentnosti" dodao je on.

Hajner je ocenio je da su minuli događaji prošlih meseci oštetili sve - fudbal, sponzore, ali pre svega Fifu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke