PL - Zvezdina "braća" stala na put Zenitu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 27.09.2014.
20:13
Izvor: Sportske.net

Posle trinaest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima fudbalerima Zenita konačno je jedan klub uspeo da "otkine" barem dva boda. Učinio je to, u devetom kolu Premijer lige, moskovski Spartak.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Kada je 30. jula kiparski AEL savladao Zenit u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona učinilo se da bi Andre Viljaš Boaš već na startu sezone mogao da se nađe u sosu.

Uzvratni meč u Sankt Petersburgu odigran 6. avgusta Zenit je dobio rezultatom 3:1, plasirao se u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona i to je datum od kog je do danas vicešampion Rusije ostvario trinaest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Posle četiri trijumfa u Ligi šampiona (računajući i kvalifikacije), osam u Premijer ligi i jednog u Kupu, Zenit je konačno zaustavljen.

Derbi meč 9. kola ruske Premijer lige igran na stadionu "Petrovski" završen je bez golova pa je tako moskovski Spartak uspeo da stane na put "mašineriji" sa zapada Rusije i "otkine" joj makar dva boda.

Remi sa klubom koji je nedavno remizirao sa Zvezdom na otvaranju "Atkritije Arene" nije uticao na poziciju Zenita na tabeli, pošto tim Andrea Viljaša Boaša posle devet odigranih utakmica ima 25 bodova, četiri više od drugoplasiranog CSKA.

Priliku da ponovo uhvate ritam fudbaleri Zenita imaće u sredu kada na domaćem terenu dočekuju Monako u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke