PL - Šampion slomio otpor Aston Vile u finišu

Autor: Boban Filipović
subota 04.10.2014.
20:26
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti je sasvim zasluženo dobio kao gost na "Vila Parku" golovima Jaje Turea i Kuna Aguera u poslednjem meču subotnjeg programa sedmog kola Premijer lige.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Nije bilo golova u duelu ekipa iz gornjeg dela tabele sve do 82. minuta, a na osnovu prikazanog na terenu pobeda Mančester Sitija je sasvim zaslužena.

"Građani" nisu delovali toliko impresivno večeras, ali su ipak stvorili mnogo više prilika od domaćina, koji je tek na trenutke nalazio kuraži da ugrozi Harta i to uglavnom iz kontre.

Pelegrinijevi puleni su prvi zapretili preko Aleksandra Kolarova, na isteku pola sata igre zapretio je i Kun Aguero, potom u finišu prvog dela igre pokušava i Džeko, ali ekipe odlaze na odmor pri najnepopularnijem rezultatu.

Na startu drugog poluvremena Aguero ne koristi veliku priliku, nešto kasnije zapretio je David Silva,a li mreža Guzana ostaje netaknuta.

Menadžer aktuelnog šampiona Engleske u 56. minutu na teren šalje Frenka Lamparda, kojije protiv Aston Vile tokom karijere bio naročito golgeterski raspoložen, Lamps nije uspeo da matira Guzana, ali je pokrenuo svoju ekipu da u finišu zabeleži važnu pobedu.

Otpor domaćina slomio je Jaja Ture odličnim udarcem levom nogom u 82. minutu. Pogodio je sam ugao Guzanovog gola, to mu je prvenac ove sezone.

Sve dileme oko pobednika rešio je Serhio Aguero dva minuta pre kraja za konačnih 0:2.

Golove pogledajte OVDE.

Vila nakon dobrog starta pada u rezultatsku krizu, ovo joj je treći vezani poraz, Siti se ovom pobedom probija na drugu poziciju na tabeli, gde će i ostati u slučaju poraza Sautemptona na "Vajt Hart Lejnu" sutra popodne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke