PL - Rapsodija u plavom!

Autor: Janko Glavonjić
subota 17.01.2015.
17:54
Izvor: Sportske.net

Lider Premijer lige odigrao je neverovatan meč u Svonsiju i prosto počistio sa terena domaću ekipu. Mančester Junajted i Liverpul su takođe uspeli da dođu do trijumfa, ali mnogo teže nego Čelsi.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Već u prvom minutu, posle greške Sigurdsona, Oskar se stuštio ka golu Svonsija i savladao Fabijanskog.

Odmah u sledećem napadu Svonsi je mogao da izjednači, Sigurdson je izuzetno lukavo plasirao loptu, Čeh je bio nemoćan, ali je ona samo zakačila rogalj gola i završila u gol autu.

Ta akcija Sigurdsona je bila praktično jedina koja je ugrozila gol Čelsija u čitavom prvom poluvremenu, a Plavci su nastavili da terorišu odbranu Svonsija.

Svonsi je bio jako nesiguran, vezni red Čelsija je prosto "pojeo" Sigurdsona od kojeg sve polazi u ekipi Svonsija, odbrana je ostavljena na vetrometini, ređale su se šanse.

Azar, Vilijan, Košta, su već u prvih 15 minuta mogli da napune mrežu Svonsija, ali je tek u 20. Čelsi poveo sa 2:0, golom Dijega Košte, posle još jedne sjajne asistencije Fabregasa.

Vilijan je u 29. minutu pogodio stativu, ali pet minuta kasnije je novu grešku odbrane Svonsija kaznio Dijego Košta i povisio na 3:0. U narednom napadu, i Oskar je postigao svoj drugi gol i tada je svima postalo jasno da će Svonsi doživeti katastrofu.

U drugom poluvremenu Svonsi je krenuo da igra agresivnije, pokušavši tako da odgura Čelsi od svog gola i bar da ne primi još neki gol. To im je i uspelo, bar u početnim minutima, ali u 79. minutu se upisao i Širle, koji je ušao samo par minuta ranije.

Liverpulovi napadači su konačno proradili! Borini i Lambert su postigli golove u pobedi Redsa na gostovanju Aston Vili. Liverpul je bio konkretniji, Marković i Sterling su ponovo odigrali dobro, a pobeda je mogla biti i ubedljivija da je Škrtel bio samo malo precizniji, kada je posle prekida pogodio stativu.

Mančester Junajted slavio je pobedu protiv KPR-a. Đavoli su dominirali čitav meč u posedu, KPR praktično nije imao pravu priliku, ali je i Junajtedu nedostajao završni pas. Felaini je doneo prednost sredinom drugog poluvremena, a Vilson je u poslednjim trenucima meča postavio konačnih 0:2. Ponovo nisu blistali Van Galovi puleni, ali je za njih najvažnije da su zabeležili novu pobedu.

Kristal Palas je došao do velikog preokreta na gostovanju Barnliju. Domaćin je počeo furiozno kao i Čelsi, vodili su 2:0 posle 16 minuta, ali je Palas uspeo da stigne zaostatak u prvih sat vremena, a u završnici meča i da zabeleži pobedu.

Bojan Krkić doneo je pobedu Stouku na gostovanju Lesteru, a Totenhem je ponovo u završnici meča došao do sva tri boda. Savladali su Sanderlend sa 2:1, prednost je doneo Eriksen u 88. minutu, a u poslednjim trenucima meča Vertongen je postigao svoj drugi gol, ali je on ipak poništen zbog ofsajda.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke