PL - "Pevci" i "Stršljenovi" silni u gostima, 'Tobdžije' srušile "Svece" u nadoknadi

Autor: Boban Filipović
subota 10.09.2016.
17:59
Izvor: Sportske.net

Na prvih sedam mečeva 4. kola Premijer lige viđeno je čak četiri trijumfa gostujućih ekipa. Arsenal sa 'kreča' u dubokoj nadoknadi slomio otpor Sautemptona.

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Sigurno znate da je Mančester Siti na premijeri četvrtog kola odneo ceo plan sa 'Teatra snova' u gradskom derbiju, a tokom popodneva odigrano je još šest utakmica. Tri su se završila pobedama gostiju, na dva je pala podela plena, a

Arsenal je posle dosta muke slomio otpor Sotona i zabeležio prvu prvenstvenu pobedu na 'Emiratima' ove sezone.

'Sveci' su rano poveli autogolom Petra Čeha, izjednačio je Loran Košćelni sjajnim makazicama u gužvi posle prekida nakon pola sata igre, a rezultat se nije menjao sve do 95. minuta kada Santi Kasorla iz sumnjivo dosuđenog penala pogađa za konačnih 2:1.

Reprezenativac Srbije Dušan Tadić je proveo 80 minuta u igri, njemu pripadaju najveće zasluge za pomenuto rano vođstvo 'Svetaca'.

Lokalni rival 'Tobdžija', Totenhem, bio je silan na gostovanju u Stouku. 'Pevci' su odigrali poker na 'Britaniji'  gde je na semaforu posle 90 minuta igre pisalo 0:4 .

Poketinova ekipa je povela u smiraj prvog poluvremena golom Sona, Korejanac je nakon deset minuta igre u nastavku svojim drugim golom duplirao prednost, na isteku sata igre Dele Ali je povisio na 0:3, a konačan rezultat postavlja Hari Kejn na asistenciju Sona dvadeset minuta pre kra utakmice.

Najviše golova palo je na ' Olimpijskom stadionu' u Londonu, gde je Votford fenomenalnim preokretom savladao Vest Hem.

'Čekićari' su povelli sa 2:0 golovima Mihaila Antonija posle asistencija Dimitrija Pajea, ali do odlaska na veliki odmor Igalo i Dini vraćaju egal. U nastavku 'Stršljenovi' postižu još dva gola preko Kapua i Holebasa za ispostaviće se konačnih 2:4.

Kristal Palas je upisao 'prvenac' u tekućoj sezoni kao gost na 'Riversajdu'.

'Orlovi' iz južnog Londona su poveli nakon 15-ak minuta igre preko novajlije Kristijana Bentekea, u finišu prvog poluvremena Boro stiže do izjednačenja golom Ajale, a konačnih 1:2 postavlja Vilfred Zaha samo što je počelo drugo poluvreme.

Barnli je ispustio pobedu protiv Hala na svom bunjištu, Defur je doveo domaćina u vođstvo na vreme, ali Snodgras golom iz slobodnjaka u dubokoj sudijskoj nadonakdi spašava 'Tigrove' poraza - 1:1.

Jedan gol bio je dovoljan i Bornmautu za pobedu nad Vest Bromvič Albionom. Gol vredan tri boda za 'Trešnjice' postigao je Kalum Vilson desetak minuta pre kraja meča. Vilson je maetsralno, petom, sproveo loptu u mrežu posle centaršuta po zemlji koji je stigao sa desnog krila.

Današnji program u Premijer ligi završava se duelom između Liverpula i Lestera na 'Enfild Roudu' koji počinje u 18:30h.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 10.09.2016
18:03

Bez namjeru da uvredim nekoga ali sudije poklonile pobjedu Arsenalu.Longa gaze od pozadi a liniski i glavni ne vide,umjesto faul za Sotona sledi sok,penal poklon za Arsenal.Ja ne mogu da vjerujem kako sudije "kroje" utakmice i sam izgled tabele,od pocetka prvenstva toliko katastrofalnih gresaka.